Ik vind het altijd zo leuk om te zien hoe enthousiast jullie reageren op mijn Zonder pakje-recepten. Momenteel zijn het by far de populairste recepten op Ohmyfoodness en met name mijn recept voor Mexicaanse Burrito’s wordt héél veel gemaakt. Het is voor mij ook absoluut geen straf om deze recepten te ontwikkelen. Stiekem vind ik het heel leuk om de bekende pakjes weer eens te eten en nog leuker is het als het me uiteindelijk lukt om het pakje helemaal na te maken. Vandaag is het de beurt aan Lasagnette. Ik geloof dat iedereen de Lasagnette van Knorr wel eens heeft gemaakt. Ik vond het vroeger zelf altijd een topper want vaak vond ik het maken van lasagne veel te veel werk. Lasagnette was dan een mooie short cut.
Pastasoort
Voor de Lasagnette zonder pakje heb ik lasagnebladen gebruikt als pasta. De pasta die Knorr in haar wereldgerecht gebruikt kun je namelijk niet los kopen en ik vond een ander pastasoort toch iets minder geschikt. Gelukkig kun je droge lasagnebladen heel makkelijk in stukken breken waardoor je het Lasagnette-gevoel alsnog hebt. Zorg er bij het verdelen van de pasta in de ovenschotel er wel voor dat de stukken niet teveel aan elkaar plakken.
Wat me bij het uitpluizen van dit pakje overigens is opgevallen is dat erin Lasagnette bijzonder weinig tomaat gaat. Voor mijn recept heb je dan ook alleen een paar lepels tomatenpuree nodig om de smaak van het pakje na te bootsen.
Naast het recept voor de Lasagnette krijg je van mij ook het recept voor de komkommerdressing. Want als je dan toch het hele pakje wil namaken, moet je het natuurlijk wel goed doen!
Lasagnette zonder pakje
Benodigdheden
- ovenschaal van ong. 20x30 cm
Ingrediënten
- 300 g rundergehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 400 g Italiaanse groentemix
- 6 gedroogde lasagnevellen - in stukken gebroken
Saus
- 400 ml volle melk
- 300 ml water
- 3 el tomatenpuree
- 2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 el sojasaus
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/4 tl cayennepeper
- 2 el maizena
- peper en zout
- 1 blaadje laurier
Komkommersalade
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamico-azijn
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/2 tl gedroogde peterselie
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl gedroogde oregano
- peper en zout
- 1 komkommer - in plakjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ en vet de ovenschaal in.
- Verhit een beetje olie in een ruime pan en bak hierin het gehakt rul.
- Voeg vervolgens de ui, knoflook en Italiaanse groenten toe en bak dit een minuut of 5 tot de groenten slinken.
- Doe alle ingrediënten voor de saus, met uitzondering van het laurierblaadje in een maatbeker en roer dit door tot een klontvrije mix.
- Schenk de saus in de pan bij het vlees en de groenten en voeg ook het laurierblaadje toe.
- Breng het geheel aan de kook en kook 5 minuten door.
- Voeg dan de in stukken gebroken lasagnebladeren toe en roer goed door. Zorg ervoor dat de pastabladeren niet teveel aan elkaar plakken.
- Vis het laurierblaadje uit het gerecht en schep dan alles in de ovenschaal. Schuif de lasagnette 40 minuten in de oven tot de pasta helemaal gaar is.
- Maak ondertussen de komkommersalade door alle ingrediënten voor de dressing met elkaar in een kom te mixen. Schep als laatste de komkommer door de dressing.
- Laat de Lasagnette 5 minuten afkoelen voordat je hem serveert. Serveer de komkommersalade ernaast.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Heerlijk! Dit is een blijvertje.. Had het pakje nooit op, maar niet nodig dus.. ;-) twijfelde of ik er geen kaas over moest strooien, leek me erg lekker erbij, maar toch niet gedaan en niet gemist ook! Scheelde weer een hoop calorieën, haha
Wat fijn dat het in de smaak is gevallen!