Ik kan echt eindeloos veel lekkere gerechten bedenken met cherrytomaatjes want het is wel een van mijn favoriete basisingrediënten. Ik varieer er dan ook regelmatig mee en eigenlijk staan ze altijd wel op mijn boodschappenlijstje. Van gehalveerde tomaatjes door een salade, tot aan een lading geroosterde tomaatjes bovenop een pasta. Er een taartje vol mee stoppen had ik nog niet eerder gedaan en dat leek me dus een bijzonder goed idee. Het zijn er een heleboel in dit recept, en verder slechts aangevuld met een paar lekkere smaakmakers en wat cottage cheese. Zo krijg je een heel tomatig taartje en die is dus zowel warm, als koud heel erg lekker. Een simpel receptje, en heerlijk bij een kop soep of een rucolasalade.
Tomatentaartje met Cottage Cheese
Benodigdheden
- Quichevorm met losse bodem, 24cm doorsnede
- Alluminiumfolie
Ingrediënten
- 4 plakken hartige taartdeeg
- 550 gram cherrytomaatjes gehalveerd
- 3 eieren
- 1 tl basilicum vers, of zoals ik heb gebruikt: uit de diepvries
- 200 gram cottage cheese
- 100 gram mozzarella rasp
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1,5 el Summer Blend voor Pastasalade óf Italiaanse kruiden
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de quichevorm in met een beetje olijfolie.
- Bekleed de quichevorm vervolgens met de vier vellen hartige taartdeeg, zowel bodem als rand.
- Roer nu de drie eieren los en voeg vervolgens de basilicum, cottage cheese, mozzarella rasp, het knoflookpoeder en de Summer Blend kruiden eraan toe. Mix goed met elkaar en voeg dan nog wat peper en zout toe.
- Vul de quichevorm met de cherrytomaatjes en giet hierover het cottage cheese mengsel. Schuif in de oven voor in totaal 45 minuten, maar dek na 25 minuten de bovenkant van het taartje af met aluminiumfolie om een te donker taartje te voorkomen.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Het was helaas mislukt.. al die tomaten zorgen voor zoveel vocht dat het deeg klef werd.. ik had gaatjes geprikt ib het deeg.plus wat paneermeel oo de bodem, wat is er misgegaan?
Wat jammer! Dan had je waarschijnlijk tomaten met echt heel veel vocht. Je zou de volgende keer eventueel de natte binnenkant kunnen wegsnijden of ze van te voren even goed droogdeppen met keukenrol.