Chai tea (latte), het hoort een beetje bij dit seizoen vind je niet? Tim is er groot liefhebber van en hij drinkt het in plaats van koffie in de wintermaanden. Ik vind de kruidenmelange die wordt gebruikt voor chai tea ook erg mooi en lekker winters en daarom wilde ik er graag eens iets anders mee doen. Ik besloot muffins te maken maar ook die maakte ik deze keer iets anders dan normaal. Ik ging voor chai tea ricottamuffins met een flinke dosis citroen als frisse tegenhanger. Het resultaat is echt heel lekker geworden, het zijn heerlijke muffins voor bij een kop dampende chocolademelk, koffie of thee. Hoewel je tijdens het maken van het beslag waarschijnlijk denkt dat het allemaal nooit gaat goedkomen, moet je me erop vertrouwen dat het echt gaat lukken. De muffins worden lekker stevig maar zeker niet droog en heerlijk fris van smaak met af en toe een hintje chai.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Chai tea ricottamuffins met citroen
Ingrediënten
- 100 gr boter of margarine - op kamertemperatuur
- 200 gr kristalsuiker
- 1 ei
- sap van 1 citroen
- zest van 2 citroenen
- 2 theezakjes voor chai tea - bijv. van Clipper
- 250 gr ricotta
- scheut melk - ong. 50 ml
- 250 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm goed in met olie.
- Klop de boter met de suiker romig en voeg hier de eieren, citroensap en -zest en de inhoud van de zakjes chai tea aan toe.
- Doe ook de ricotta en de melk in de kom en klop het geheel tot een klontvrij papje.
- Schep de bloem, bakpoeder en een snuf zout in de kom en spatel het geheel tot een dik, klontvrij muffinbeslag.
- Schep de muffinvormpjes vol met het beslag en bak de muffins in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.