Peanutbutter Notenbars + WIN!

gesponsord

En niet zomaar een Peanutbutter Notenbar, nee, we hebben het hier over eentje zonder toegevoegde suikers (alleen suikers die van nature al aanwezig zijn in pinda’s). Een notenbar die alleen bestaat uit pure ingrediënten. Is fijn! We zijn natuurlijk gek op alles waar suiker in zit maar voor de afwisseling vind ik het leuk om creatief te zijn met natuurlijke ingrediënten die van zichzelf al zoet zijn. En je na het eten van zo’n taartje minder schuldig voelen helpt ook altijd mee ;-)

Om de smaak van de notenbar zo volledig mogelijk te maken, heb ik veel pinda’s toegevoegd. Zowel in de bodem als in de topping. Een laagje pindakaas hiertussen maakt het absoluut af en door de tweede laag dadelkaramel ertussen, is het geheel compleet. Je hebt bijna het idee dat je een gebakje aan het eten bent. Bijna hè, stel je voor..

Suiker?

Omdat ik dacht dat er aan alle pindakaas suiker wordt toegevoegd, heb ik even uitgezocht hoe dat nou precies zit. Ik wilde voor dit recept namelijk een pindakaas gebruiken die makkelijk verkrijgbaar is en uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevat. En ik kom gewoon uit bij ons Hollandse en favoriete merk hoor, Calvé pindakaas. Niks aan toegevoegd, op plantaardige olie, vet en een klein beetje zout na. Bestaat verder volledig uit pinda’s, that’s it!

Calvé pindakaas is door enkel deze ingrediënten een bron van bouwstoffen als onverzadigde vetten en eiwitten, belangrijk voor groei en ontwikkeling. Vandaar dat ze in hun reclame’s altijd zeggen ‘Wie is er niet groot mee geworden?’. Beroemd! En waar, want toevallig weet ik dat ook bodybuilders massa’s, ik herhaal massa’s, pindakaas eten. In pindakaas zitten namelijk eiwitten, welke bijdragen aan de groei van spieren. Voor de kenners: gains. Daarnaast is pindakaas rijk aan vezels en levert het vitamines en mineralen zoals vitamines B3 en E en fosfor. Hartstikke logisch dat je moeder vroeger dus boterhammen met pindakaas voor het ontbijt smeerde.

Dus, zin in iets lekkers zonder je er al te schuldig over te voelen? Werk deze heerlijke bars dan maar even naar binnen.

En ik maak het je wel heel makkelijk want je kunt alle ingrediënten voor dit recept winnen plus een gepersonaliseerde pot pindakaas! Waarom wil jij winnen? Laat onder dit bericht je reactie achter en vertel daarom hoe jij pindakaas het allerliefste eet. Wij kiezen de leukste reactie uit en hij of zij wordt verrast met een leuk pindakaas pakket!

PeanutbutterSnickerbar

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Peanutbutter notenbars

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Calvé Pindakaas.

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 435650404 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 435650404 1
adServer
No ratings yet

Peanutbutter Notenbar

Porties12 bars

Ingrediënten

 • 450 gram medjool dadels
 • 400 gram ongezouten pinda's
 • 3 flinke eetlepels Calvé pindakaas
 • 2 theelepels vanillearoma
 • citroensap van een halve citroen
 • 4 eetlepels water
 • 100 gram rauwe cacao
 • 50 gram kokosolie
 • 3 eetlepels honing

Instructies

 • Je hebt voor dit recept geen oven nodig, wel een kleine ovenschaal. Bekleed deze met bakpapier.
 • Ontpit 150 gram dadels en week deze even in een schaal met heet water. Maal 250 gram van de pinda's in de blender fijn en voeg de dadels toe. Mix nog even tot een brokkelige en plakkerige massa. Als de massa niet plakkerig genoeg is, voeg dan een klein beetje water toe. Stort in de ovenschaal en strijk glad met een lepel.
 • Smeer een laag pindakaas op de bodem, strijk glad en zet in de koelkast.
 • Ontpit de overige 300 gram dadels en week ook deze in een schaal met heet water.
 • Doe de geweekte dadels samen met het citroensap en de vanille-aroma in een blender of foodprocessor. Blend het geheel tot een karamelachtige substantie en verdeel deze over de laag pindakaas.
 • Strooi de overige 150 gram pinda's over de laag dadelkaramel.
 • Smelt tot slot de kokosolie in een pannetje en voeg hier de honing en rauwe cacao aan toe. Laat dit lichtjes afkoelen en schenk het geheel over de pindalaag.
 • Zet de Peanutbutter Notenbars in de vriezer tot alle lagen volledig zijn opgesteven. Laat de bars lichtjes ontdooien voordat je ze aansnijdt en serveert.

Join the Conversation

 1. Chantal says:

  Ik kies toch meestal niet voor Calvé helaas. Ik was laatst alle ingrediënten aan het bekijken en sommige van Calvé potten hadden maar 70% pinda”s en vaak nog extra vetten en suikers (verpakt als dextrose etc.) Ik snap dat dit een samenwerking is maar ik ga tegenwoordig voor 100% pindakaas. Het recept lijkt me wel super lekker!

  1. Vivian Author says:

   Dat is het ook! ;-) Ik heb het hier overigens over de pot met bruine deksel: 85% pinda’s, 14,4% plantaardige olie en vet en een klein beetje zout (0,6%). Maar je bent uiteraard vrij in je keuze!

 2. Roswitha says:

  Vroeger at ik weleens een boterham met pindakaas en hazelnoot chocopasta. Overheerlijk maar dat heb ik echt al 15 jaar niet meer gegeten denk ik. De repen klinken goed en dus nog redelijk gezond ook!

 3. Tessa says:

  Oeeh pindakaas Ik eet het liefste een beschuitje met boter en pindakaas

 4. jaimyskitchen says:

  Ik hou van pindakaas!

  Mijn favo pindakaas recept is cupjes maken met muesli en pindakaas en dezd later vullen met fruit. Yum!
  Maar ook een ordinaire pindakaas banaan geroosterde boterham is de bom!

  Je recept lijkt me heeeerlijk!

 5. Oeh ik hou van pindakaas en Calvé is by far mijn favoriet, ik heb altijd een kilopot in huis. Ik eet het dan ook O-VER-AL op: rijstwafels, crackers, ontbijtkoek, door mn havermout, als satésaus bij mn nasi en bami, etc. Behalve op mijn boterham, dat lust ik dus écht niet.

 6. Pindakaas gaat bijna dagelijks op mijn boterham, heerlijk met wat kokosrasp of hagelslag. Verder bij de pannenkoeken met banaan, satésaus, pindasoep of hete kip! Mijn broer zou ik ook heel blij met dit pakket kunnen maken, want die eet letterlijk alles met pindakaas ;’)

 7. Ik eet pindakaas het liefst door warme havermoutpap (lekker even laten smelten) en dan een beetje dadelstroop eroverheen. Ik kook in de havermout meestal een appeltje mee en kaneel. Echt zo lekker, zeker nu het kouder gaat worden.

 8. Willemijn says:

  Ooh, ben echt verzot op pindakaas. Een rijstwafel met pindakaas als snel tussendoortje, maar ook altijd op mn boterhammetjes, gecombineerd met hagelslag, chocopasta, honing, vruchtenhagel of babymuisjes. En om zelf de lekkerste satesaus mee te maken. Als ik op vakantie ga ontbreekt er ook nooit een pot pindakaas in mn bagage. Mijn man vindt het altijd maar onzin, maar ik vind pindakaas echt zo onwijs lekker, dat ik geen week zonder kan Dit recept lijkt me dan ook onwijs lekker en die gepersonaliseerde pindakaaspot mag zeker bij mij terecht komen, hoef ik die nl niet te delen

 9. Petra says:

  Dat ziet er verrukkelijk uit! Ik ben net twee weken terug in Nederland, na 7 maanden studeren in Amerika. Ik denk dat ik wel kan stellen dat Amerika hét land van de pindakaas is. Reese’s peanut butter cups (liefst king size!), peanut butter muffins, of mijn favoriete peanut butter M&M’s.. Ik mis het allemaal! Ik denk dat een pindakaaspakket dus goed van pas zal komen bij het acclimatiseren in Nederland!

 10. Pascalle says:

  Ik ben echt helemaal gek op pindakaas, en dan eigenlijk alleen de echte Calvé pindakaas. Op dit moment zit ik voor drie maanden in Finland voor mijn studie. Toen ik hier heen kwam had ik een pot Calvé pindakaas bij, maar die is nu, drie weken later, al op. Tot mijn grote verdriet (maar eerlijk toegegeven, ook wel te verwachten) kun je hier geen Calvé pindakaas kopen. Ik zou super graag het pindakaas pakket winnen! Mijn ouders komen over drie weken mijn kant op en wat zou het super gaaf zijn als zij mij dan kunnen verblijden met een heerlijk pindakaas pakket! Jullie mogen het natuurlijk ook opsturen naar Finland :) Dan kan ik gelijk gaan bakken en aan de slag met de onweerstaanbaar uitziende peanutbutter notenbars! Ik hoop echt heel erg dat ik win!

 11. Marleen van Beek says:

  Heel fout, maar gewoon met mijn vingers uit de pot ;-)

 12. Anouk says:

  I. Love. Pindakaas. Toen ik 2 maanden in Spanje was als au pair was pindakaas het eerste wat ik zocht in de supermarkt hahha! Ik eet het met alles! Op banaan, op appel, in mijn havermout, op een cracker, op frozen yogurt (tip!), met chocolade, bij de rijst, als ‘saus’ bij de bbq of gewoon los :) Dus deze bars zullen mij ook wel smaken, het enige wat ik nog nodig heb zijn de ingrediënten!

 13. PIN-DA-KAAS!
  I love it. Serieus ik kan het overal op smeren. Wel eens geprobeerd met komkommer? Of sambal? Laatst had ik een pindakaas gevonden waar cacao aan toegevoegd was en dat moet ik dan gewoon kopen om te proberen. Toch blijf ik erbij dat de originele het lekkerste is (en die van de bruine dop pot van calvé met kop en schouders er bovenuit).
  Rijstwafels met pindakaas met plakjes banaan en kaneel <3, maar ook door de yoghurt, enz.
  Deze repen lijken me ook hemels!

 14. Waaaah ik ben echt ontzettend dol op pindakaas en er gaat dan eigenlijk ook geen dag voorbij dat ik het niet eet… Het allerlekkerste vind ik een bruine boterham met een dikke laag pindakaas en daarop plakjes banaan: elke keer weer genieten. Of gewoon een lepel zo uit de pot maakt mij stiekem ook heel erg blij. Als je mij uitkiest zal je zeker geen spijt krijgen: de bars deel ik uit aan mijn vrienden en de gepersonaliseerde pot krijgt thuis een ereplekje <3

 15. Diane says:

  Durf het bijna niet te zeggen….
  Maar je pakt een lepeltje uit de keukenla, haalt deze door de pot en dan?
  Smullen!!!

 16. Annette says:

  Leuk recept! Wel nog even een vraagje. Kan het ook met gewone cacao of moet het met rauwe cacao?

  1. Vivian Author says:

   Ik denk dat het ook met gewone cacao moet lukken!

   1. Annette says:

    Bedankt!

 17. Annette says:

  Ik wil het pakket overigens wel winnen voor mijn man. Die z’n broodje pindakaas wel pimpt met een beetje sambal en gebakken uitjes. Zelf vind ik pindakaas het lekkerst in eigengemaakte pindasaus

 18. Pascal Hegeman says:

  Mmmmmm
  Je mag mij wakker maken voor een uitgeboorde appel in plakken gesneden, besmeerd met pindakaas en getopt met kokosrasp en grof gehakte gemengde noten

 19. Amber Niesthoven says:

  Oehh dit ziet er echt onwijs lekker uit! Ik houd echt ontzettend van pindakaas maar Calvé blijft toch echt mijn favoriet. Ook mijn beste vriendin Sammie is echt helemaal gek op pindakaas en we kunnen er allebei geen genoeg van krijgen. Pindakaas gaat op brood, op crackers op rijstwafels op bananen en noem maar op. Zelfs als we op vakantie gaan gaat er zeker een pot mee ;)! Ook is Sammie bijna jarig dus dit zou echt een fantastisch, leuk en origineel cadeautje zijn!
  XX Amber

 20. Naima says:

  Hier pindakaaslover. Wij eten pot na pot, jaar in jaar uit. Wie is er niet groot mee geworden. Ik absoluut en mijn kinderen eten het ook graag. Ik gebruik het eigenlijk heel veel en overal wel in of op. Door de havermout, in koekjes, op een boterham (zowel koud als warm in een tosti) op een craker of rijstewafel (mijn nieuwe verslaving) maar ook effe een lepeltje tussendoor. Heerlijk!

 21. Maartje says:

  Een pindakaas pakket winnen!? Wat doe je me aan!?
  Pinda’s, nootjes, pitjes, jarenlang gruwelde ik hiervan. Thuis aten mijn ouders ‘pitjesboord’ zoals ik dat noemde, ik kreeg altijd mijn eigen volkorenboterham. Heel af en toen kwam het voor dat ‘mijn’ brood op was. Ik at dan liever de hele dag niks dan dat ik ‘hun’ brood at. Er zijn uit mijn kindertijd ook behoorlijk wat foto’s waarin ik met tranen in mijn ogen of met een ontzettend vies en boos hoofd aan tafel zit met een ‘pitjesboterham’ voor mijn neus omdat ik moest eten. Zelfs bij mijn schoonfamilie nam ik mijn eigen brood mee. 2 jaar geleden werd ik me bewuster van mijn lichaam en voedingspatroon. Ik stopte met het eten van een heleboel zoete troep en hierdoor veranderde mijn smaak langzaam. Ik ben tegenwoordig dol op wat kruidig en hartig voedsel. Hierbij ontstond dus ook mijn liefde voor noten en pindakaas. Mensen die mij als kind gekend hebben kunnen het zich niet voorstellen, maar ik eet ongeveer 1 tot 2 potten per week leeg (mensen die me nu kennen kunnen zich het ook niet voorstellen omdat ik heel erg slank ben). Ik ben dus niet zoals in de mooiste reclames groot geworden met Calvé pindakaas, ik walgde ervan. Maar in de laatste jaren als triathlete kan ik wel zeker zeggen dat het me heeft geholpen om er alsnog sterk mee te worden. Het liefst snoep ik het zo met een lepel uit de pot, maar verder gebruik ik het ook met banaan, appel of peer als snack, bij de havermout als ontbijt, als reepjes zoals in dit recept tijdens het sporten, als satesaus bij het eten, in Smoothies en ijs als dessert en op nog ontelbaar veel momenten. Dit pakket zou mijn leven werkelijk compleet maken ;)

 22. Pindakaas is echt heaven <3 En dan is de pindakaas van Calvé ook nog eens gezond!
  Toen ik klein was at ik iedere dag een boterham met Calvé pindkaas, maar tegenwoordig doe ik er zoveel meer mee! Schijfjes appel met pindkaas, banaan met pindakaas, amandelen en pure chocolade of ik gebruik het om er iets mee te bakken. Dit recept ga ik dus snel uitproberen!

 23. Marleen says:

  Deze ga ik ZEKER eens maken, want ik ben gek (al dan niet verslaafd) aan pindakaas! Hoe ik pindakaas het liefste eet? Ik denk op een maiswafel met óf appel óf banaan en kaneel – net een gebakje! Of een lepeltje over mijn warme havermout, zodat het helemaal vloeibaar wordt… Nee ik lieg: het lekkerst is pindakaas zo uit de pot met een grote lepel en als ik écht guilty ben, scoop ik met mijn vinger de randjes langs, want die slaat iedereen toch altijd over…hoop ik voor ze ;-)

 24. Op een zo vers mogelijk wit bolletje met een beetje boter erbij :) Simpel, snel klaar en oh zo heerlijk.

 25. Robin says:

  Dat wordt smikkelen!

 26. Anita H. says:

  Ik heb er nog nooit bij stilgestaan dat pindakaas nog op andere manieren verwerkt kan worden dan als broodbeleg of iets vergelijkbaars. Ik eet pindakaas, wegens gebrek aan inspiratie / fantasie of hoe je het ook wilt noemen, doorgaans met rijstwafels, eventueel aangevuld met wat geschaafde pure chocolade (minimaal 70% cacao).

 27. Nicky says:

  Ziet er superlekker uit, zou er ook wel eentje willen proeven!

 28. Een receptje:

  Ingredienten:
  – goede pindakaas

  Benodigheden:
  – een fijne lepel
  – een mond die zin heeft

  Werkwijze:
  1. open de pot, 2. stop de lepel erin, 3. haal hem er weer uit, 4. breng hem naar je mond, 5. open je mond, 6. stop de lepel erin, 7. haal de lepel eruit, 8. geniet, 9. herhaal, 10. zo vaak je wilt :)

  Variaties:
  – met een mes, een goede boterham besmeerd met wat sambal en plakjes komkommer
  – experimentjes met leuke recepten uit leuke blogs (zoals die van OMF ;))
  -anti-waste door alle restjes uit je koelkast ermee te combineren

 29. Lianne says:

  Ziet er heerlijk uit zeg! Hoe ik pindakaas het liefste eet? Op veel manieren, cracker, boterham, gewoon recht uit de pot. Maar het allerlekkerste: dat zijn pindakaasbrownies! De chocolade en de pindakaas zijn gewoon een geweldige match! :)

 30. Bettie says:

  Hoi, ik heb een vraagje over je recept! Er moet 400 gr pinda’s in en bij punt 2 moet je deze malen en bij de dadels doen. Iets later in het recept moeten er ook nog pinda’s over de dadels gestrooid, hoeveel gram is daarvoor nodig? Is dat een deel van de 400 of extra..? Ik hoor het graag! Groetjes Bettie

  1. Vivian Author says:

   Hele goeie! Heb het recept gelijk even aangepast. Het is 250 gram pinda’s voor de bodem en 150 gram voor de topping.

 31. Bettie says:

  Bedankt voor de aanpassing! De ovenschaal staat nu in de vriezer.. Ben benieuwd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close