Curryrecepten, je kunt er niet genoeg in je repertoire hebben zitten. Ik blijf er zelf ook maar eindeloos mee variëren en iedere keer smaakt de curry weer anders. Vandaag deel ik een compleet vegetarisch recept met je, eentje waarin je prima alle groenterestjes uit de koelkast kwijt kunt. Ideaal voor het einde van de week als je kookzin een beetje is verdwenen maar je nog wel de koelkast vol hebt liggen met fijne groenten. Deze kikkererwten & spinaziecurry met zongedroogde tomaat is mild van smaak en is dankzij de kokosmelk heerlijk romig. Het vlees liet ik lekker achterwege, dat heeft deze curry totaal niet nodig. Voor iets meer body kun je eventueel wat pompoen of zoete aardappel aan de curry toevoegen.
Waarom spinazie curry?
Je vraagt je misschien af waarom je voor een spinazie curry zou kiezen. Ten eerste is het voor mij een uitstekende manier om een flinke portie groene bladgroenten binnen te krijgen. Spinazie zit vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten. En daarnaast is spinazie enorm veelzijdig en past het perfect in een curry. De milde smaak van spinazie zorgt ervoor dat het de andere smaken in het gerecht niet overheerst, maar juist aanvult.
Curry met spinazie als basis
In dit gerecht is curry met spinazie de basis en heb ik ervoor gekozen om kikkererwten en zongedroogde tomaat toe te voegen. Kikkererwten zijn kleine peulvruchten die heel erg gezond zijn, maar ook een goede bite aan de curry geven. Zongedroogde tomaat geeft een licht zoete en hartige smaak die perfect combineert met de romige kokosmelk en de aardse spinazie. Heb je aan het eind van de week nu nog andere groenten in je koelkast liggen? Zoals paprika, courgette, wortel en bloemkool. Dan kun je die ook heel goed toevoegen aan je curry met spinazie. Hoe meer variatie in groenten, hoe kleurrijker en gezonder je gerecht wordt.
Romige kokosmelk
Een essentieel ingrediënt in deze spinazie curry is kokosmelk. Kokosmelk zorgt voor een heerlijke romigheid die je verwacht van een goede curry. Het maakt de saus zacht en vol van smaak, zonder dat het zwaar aanvoelt. Bovendien past de lichte zoetheid van kokosmelk perfect bij de overige ingrediënten, zoals de zongedroogde tomaten en de kikkererwten. Ik raad mensen altijd aan om een goede kokosmelk te kiezen. Probeer verschillende uit, want hier kan wel degelijk verschil in zitten! Mijn favorieten zijn van Go tan of Fairtrade original.
Vleesloze maaltijd
Veel mensen denken dat een maaltijd zonder vlees saai of niet vullend kan zijn, maar deze spinazie curry bewijst het tegendeel. De combinatie van kikkererwten en groenten zorgt voor een stevige maaltijd die je lang verzadigd houdt. Ik kies er, vanuit milieu-perspectief, bewust voor om regelmatig een gerecht zonder vlees te maken. De curry met spinazie zit vol met voedingsstoffen en is een geweldige manier om eens wat vaker vegetarisch te eten.
Geef je spinazie curry meer body met pompoen of zoete aardappel
Wil je je spinazie curry wat steviger maken? Dan kun je er pompoen of zoete aardappel aan toevoegen. Deze groenten geven niet alleen extra smaak en textuur, maar maken de curry ook voedzamer. Pompoen heeft een licht zoete smaak die heerlijk combineert met de kruiden in de curry, terwijl zoete aardappel een beetje extra vulling geeft. Beide opties zijn een geweldige manier om je curry nog lekkerder en voedzamer te maken.
Serveeropties voor spinazie curry
Een spinazie curry kun je op verschillende manieren serveren. Traditioneel wordt curry vaak geserveerd met rijst, maar je kunt ook kiezen voor quinoa, bulgur of een lekker naanbrood. Rijst is een neutrale basis die de smaken van de curry goed naar voren laat komen. Quinoa en bulgur zijn beide gezonde alternatieven die net wat meer bite en voedingswaarde toevoegen aan je maaltijd. Naanbrood is perfect om de laatste restjes saus mee op te dippen – geloof me, je wilt geen druppel verspillen van deze heerlijke spinazie curry!
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Kikkererwten & spinaziecurry met zongedroogde tomaat
Ingrediënten
- 75 gr gele currypasta
- 200 gr spinazie
- 200 gr kikkererwten
- 200 gr semi zongedroogde tomaatjes
- 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
- 1 blik kokosmelk - 400 ml
- sap van 1/2 citroen
Instructies
- Verhit een beetje olie in een diepe pan en bak hierin de currypasta zo'n 2 minuten aan.
- Voeg de spinazie toe en bak deze al omscheppend tot de blaadjes beginnen te slinken.
- Doe dan de kikkererwten, zongedroogde tomaatjes, tomatenblokjes en kokosmelk in de pan en voeg hier het citroensap aan toe.
- Breng de curry al roerend aan de kook.
- Dek de pan af met een deksel en laat de curry op laag vuur zo'n 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer de vegetarische curry met rijst.
Wauw hij is echt verslavend lekker Dit is echt een blijvertje. Dank u wel voor dit recept
Mijn favoriete curry recept! Ik doe er alleen veel minder kokosmelk in, anders wordt t erg dun.