Weight Watchers appeltaart (#wappeltaart)

Als je begint met Weight Watchers en actief wordt op Connect dan kun je dit recept bijna niet missen: de #wappeltaart oftewel de Weight Watchers Appeltaart. Een WW-lid heeft dit recept ooit eens ontwikkeld en met maar 2 SmartPoints per (flinke!) punt is het voor veel leden een heel fijne to go bij lekkere trek. Een poosje geleden maakte ik de appeltaart al eens en deelde dit op InstaStories. Ik kreeg zó vaak de vraag of ik het recept wilde delen dat ik besloot hem opnieuw te maken en er dan direct maar foto’s van te schieten. Wel heb ik het recept hier en daar iets aangepast. Zo gebruik ik volkorenmeel in plaats van normale bloem, een mixje van sojayoghurt en Skyr in plaats van Optimel Vanille en voeg ik een banaan toe om de taart, of eigenlijk is het meer een cake, iets zoeter te krijgen. Enfin, hier in huis vinden we taart erg lekker en nemen we graag een punt bij de koffie ’s avonds als we zin hebben in iets lekkers maar niet willen cheaten. Tipje van mij: omdat de taart zo weinig SmartPoints kost vind ik het ook heerlijk om een punt als ontbijt te eten, samen met een lepel sojayoghurt en wat vers fruit. Zit je direct vol tot aan de lunch – ideaal!

Mocht je nou aardig wat punten te besteden hebben en de taart iets meer willen ‘pimpen’, voeg dan wat gehakte noten, chocolatechips, cacaopoeder of wat honing toe. Ook erg lekker!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Weight Watchers appeltaart

3.50 van 42 stemmen

Weight Watchers appeltaart (#wappeltaart)

Porties8 punten

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 1 el kaneel
  • 1 banaan
  • 3 eieren
  • 300 gr yoghurt/Skyr
  • snuf zout
  • 1 vanillestokje
  • 1 zakje bakpoeder
  • 120 gr volkorenbloem

Instructies

  • Vet een springvorm van 20 cm goed in en bekleed hem met bakpapier. Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes. Voeg hier de kaneel aan toe en schep het geheel goed om.
  • Prak de banaan in een kom en klop deze op met de eieren en yoghurt/Skyr.
  • Voeg het vanillemerg toe, samen met het bakpoeder, snuf zout en de volkorenbloem. Spatel het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Doe tot slot de stukjes appel in de kom en schep het geheel nog even goed om.
  • Stort het taartbeslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven voor 60 minuten. Dek hem tijdens het bakken eventueel af met aluminiumfolie als je merkt dat de taart te donker wordt bovenop.
  • Draai dan de oven terug naar 175°C en bak de taart nogmaals 10 minuten.
  • Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt en bewaar hem in de koelkast.
Trefwoord: appeltaart

Join the Conversation

  1. Mariska says:

    Zou je dit ook kunnen invriezen?

    1. Sabine Author says:

      Ja hoor, zeker! Ik zou dan puntjes los van elkaar invriezen en het in de koelkast laten ontdooien.

  2. Britt says:

    Klinkt lekker! Kan de banaan ook ergens anders voor worden ingewisseld in verband met allergie?

    1. Sabine Author says:

      Appelmoes!

  3. Misschien een hele domme vraag, maar zou je de yoghurt/skyr denk je kunnen vervangen door (magere) vanillevla? Lijkt me lekker, maar eigenlijk geen idee of je vla in baksel kun gebruiken, bak normaal inderdaad met kwark..

  4. Jolanda says:

    Vanmiddag enthousiast gaan bakken. Precies zoals je beschrijft…..maar hij is ingezakt Nu heb ik een prutje met stukjes appel. Wat gaat er fout?

    1. Sabine Author says:

      Oh nee! Dan was de cake waarschijnlijk nog niet gaar en had hij langer oventijd nodig. Iedere oven is anders dus je moet altijd goed je eigen oven in de gaten houden, niet blind vertrouwen op oventijden in recepten :)

  5. Carla says:

    Hoi! Ik heb gisteren je wappeltaart gemaakt. In verband met een koemelkallergie heb ik Koko Diary free (sojabasis) gebruikt. De taart was bij mij heel cremig / nat. Heb je enig idee of dit door de soja basis zou kunnen komen?

    1. Sabine Author says:

      Hmm, dat zou in principe niet uit moeten maken want ik heb hem ook wel eens gemaakt met sojayoghurt. Het is wel een ietwat nattige cake hoor maar een crèmige textuur zou het niet mogen zijn. Wellicht dat de eieren of appels die jij hebt gebruikt een stuk groter waren.

  6. Angela says:

    Tijdens WW al vaak gebakken, lekker hoor!

  7. Esther says:

    Hoi
    Vraagje als ik deze in 8en in mijn muffinvorm doe moeten ze dan even lang in de oven? Lijkt me lekker om dit beslag ook als muffins te bakken.

  8. Catharina says:

    Deze wappeltaart vandaag gemaakt met 25 zoete kersen en bosvruchten (goed drogen na het afwassen), zakje vanillesuiker erbij (2 punten). Met volkorenmeel slechts 1 WW punt per punt (8 stukken), was erg lekker. Magere kwark erop, paar kersen en Canderel poeder (in de pot had ik de vanilleschil gedaan), een feest.

    1. Sabine Author says:

      Wat een heerlijke variatie!

  9. Kun je de taart ook al een dag eerder maken, hoe moet ik de taart dan bewaren en opwarmen?

    1. Ja hoor, dat kan zeker. Gewoon bewaren en opwarmen zoals je dat ook met een normale appeltaart zou doen. Hoewel ik hem persoonlijk koud het lekkerst vind om te eten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close