Toen ik hoorde dat het Foodies Kookboek gelanceerd zou worden, kon ik niet wachten totdat ik het in huis had. Alleen de feestelijke cover alleen al is een reden om dit boek te willen hebben. En zoals altijd scan ik alle recepten op naam en foto en lees ik af en toe een beetje wat erover verteld wordt, om zo mijn keuze te kunnen maken voor een recept wat ik ga uitproberen. En deze keer, vond ik dat wat lastig. Er bleven maar lekkere dingen voorbij komen en mijn selectie werd steeds groter. Maar wat wil je ook, Foodies Magazine heeft hun 100 beste recepten gebundeld. Dat zijn dus recepten waar veel reacties op gekomen zijn, favorieten van lezers of favorieten van de redactie zelf. Het zijn er stiekem zelfs iets meer dan 100. Dus eigenlijk heeft alles zich al bewezen en weet je dat alles heel smakelijk moet zijn. En voor mij, als niet vaste lezer van het tijdschrift (al overweeg ik inmiddels een abonnement), is het extra leuk dat alle recepten nieuw zijn. Als in, ik heb ze nog niet eerder voorbij zien komen in 1 van de maandelijkse uitgaves. Gooi je Foodies wel regelmatig in je winkelmandje, dan zul je wellicht wat recepten herkennen.
Inspirerend
Voor Foodies Magazine is het een kroon op hun werk, voor ons een fijne verzameling die is opgedeeld in hoofdstukken als Klassiekers, Taart, Soep en Dessert. Het boek bevat alle onderdelen van een menu en is perfect als basis voor een avondje koken voor vrienden, want inspiratie genoeg om indruk te maken. En moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn, met een korte uitleg en goede (basis)ingredienten kom je een heel eind.
Extra leuk is om tussen de recepten door, of als aanvulling op de recepten, meer informatie te lezen over bepaalde ingrediënten en wat je er nog meer mee kunt doen. Zo wordt er bijvoorbeeld onder het recept voor Uiensoep met kaascroutons uitgelegd hoe je met het afval van schaaldieren een Bisque maakt. En onder het recept voor Sneeuweieren met amandelen wordt verteld hoe je marshmallows maakt.
De keuze is reuze
Mijn uiteindelijke keuze: de Siciliaanse Pasta alle Norma, een heerlijke simpele pasta (vernoemd naar een opera van Bellini) die makkelijk te maken is. Ik weet zeker dat als ik weer aubergine’s koop, ik deze pasta daaraan koppel. Ik hou ervan als je maar weinig ingrediënten nodig hebt en dan zoiets lekkers op tafel kunt zetten. Hieronder lees je hoe je ‘m maakt!
Foodies Kookboek koop je voor €17,99 op Bol.com
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Cook the Books: Pasta alla Norma uit 'Foodies Kookboek'
Ingrediënten
- 2 kleine stevige aubergine's
- 4 takjes basilicum
- 400 gram gepelde tomaten blik
- 2 teentjes knoflook
- 6 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
- 400 gram pasta rigatoni
- 100 gram Pecorino
Instructies
- Maak de aubergines schoon en snijd ze in plakken. Verhit een grillpan of koekenpan en rooster de aubergine in 2 porties aan beide zijden goudbruin. Was het basilicum en schud droog.
- Plet de gepelde tomaten met een spatel. Pel de knoflook en plet hem met de platte kant van een mes. Verhit de olie in een pan en gaar er op laag vuur ca. 20 minuten de tomaten, de knoflook en de blaadjes van 1 takje basilicum in. Breng op smaak met zout en peper. Meng op het laatst de aubergine erdoor.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout beetgaar. Giet af en bewaar het kookvocht.
- Pluk de blaadjes van de overige takjes basilicum en spatel de blaadjes vlak voor het serveren door de saus. Schep de pasta met 2 el kookvocht door de saus. Verdeel de pasta over borden en rasp de pecorino eroverheen.
Deze pasta is ontzettend lekker. Een tip is ook de pizza alla norma, zo lekker. Ik heb beiden vaak in Sicilië gegeten.