Het recept van vandaag is een hele makkelijke, hele snelle en redelijk gezonde. Ik heb even getwijfeld of ik deze video door zou plaatsen op OMF (voor YouTube is ‘ie namelijk perfect) omdat het misschien iets te simpel is, maar aan de andere kant krijg ik zo vaak verzoekjes voor makkelijke lunchinspiratie. En dit broodje kruidenkaas met komkommer is zéker inspiratie voor de lunch. In 5 minuten heb je dit broodje gemaakt en kun je eten, da’s toch fijn. Bovendien kun je de kruidenkaas al van tevoren maken en de komkommer alvast in plakjes snijden, dan kun je zo alle ingrediënten voor het broodje meenemen naar school of het werk. Ideaal toch? Voor dit broodje maak ik gebruik van mijn favoriete verse kruiden, maar voel je vrij om er naar hartenlust mee te variëren.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Wat heb je nodig (hoeveelheden naar smaak):
- je favoriete broodje
- naturel roomkaas
- verse bieslook
- verse dille
- verse peterselie
- teentje knoflook
- lente-ui
- komkommer
- peper en zout
1. Roer de roomkaas een beetje los in een kommetje.
2. Hak alle verse kruiden fijn en doe deze bij de roomkaas in het kommetje. Voeg er peper en zout naar smaak aan toe.
3. Rasp het teentje knoflook en hak de lente-ui fijn. Voeg beide ingrediënten toe aan de roomkaas en roer het geheel goed door tot alle kruiden en de knoflook goed zijn vermengd met de roomkaas.
4. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
5. Beleg het broodje met een dikke laag kruidenkaas en verdeel de plakjes komkommer over het broodje.
Lekker en fris broodje lijkt mij dit!
Ik denk dat ik alles wel in huis heb, dus dat ga ik proberen!
Ziet er echt heel lekker uit! Ik hou van een simpele en lekkere lunch
Hmmm, lekker simpel inderdaad! Is ook erg lekker met wat plakjes ei of sla.
Blijft een lekkere combo!
Lekker broodje lijkt mij dit!
Hoi Sabine,
Even een vraagje: Ik heb zelf monchou roomkaas en Hüttenkäse in huis.. Wat kan ik voor dit recept het beste gebruiken?
Groetjes,
Belinda
Ik zou dan toch voor Hüttenkäse gaan. De textuur is dan wel héél anders, maar monchou is meer voor (zoete) baksels.
Hoi Sabine,
Ik had de Hüttenkäse gebruikt, smaakte op zich redelijk prima maar inderdaad de structuur was wat minder ;) Mag ik vragen welke roomkaas je hebt gebruikt? Want ik zie zoveel soorten in de supermarkt dat ik niet goed weet welke ik de volgende keer moet gebruiken..
Groetjes,
Belinda