Romige pompoentagliatelle

Ik ga echt los met pompoen deze herfst! Of nouja los, ik heb al aardig wat recepten geplaatst en vandaag heb ik mijn meest favoriete pompoenrecept allertijden voor jullie in de aanbieding. Het is eigenlijk per ongeluk ontstaan, dit recept. En dat zijn vaak de beste recepten he? Ik kreeg een pompoen in een verspakket en had geen zin om er risotto mee te maken of de pompoen te roosteren. Uiteindelijk maakte ik er een pastasaus van en ooooohh looooorrrdddd. Deze romige pompoentagliatelle is zó ZO lekker. Zo lekker dat ik hem direct weer wil eten en dan de rest van de week als het even kan. Ik serveerde de pasta met kip, maar mocht je het vegetarisch willen houden dan kun je de kip gewoon weglaten en de kippenbouillon vervangen door groentebouillon. Ook lekker om er gebakken paddenstoelen aan toe te voegen, hiermee wordt het gerecht nog herfstiger. Heerlijk. Smullen!

Wat heb je nodig? (2 personen)

Voor de pompoensaus:

  • 1 bio pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 300 milliliter kippenbouillon
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • ½ theelepel gedroogde salie
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • peper en zout
  • 250 gram verse tagliatelle
  • 200 gram kipfilet

Van de pompoensaus houd je als het goed is wat over. Deze kun je prima een paar dagen in de koelkast bewaren (wel goed afdekken). De saus gaat ook heel goed samen met andere soorten pasta zoals tortellini, maar kun je ook gebruiken door de risotto of zelfs als saus voor over een kipfiletje. Multi-inzetbaar!

1. Schil en snijd de pompoen in stukjes. (Geen idee hoe? Check deze video voor instructies!) Kook de pompoen en pureer deze vervolgens met een aardappelstamper of in een keukenmachine.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een sauspan aan tot het goed begint te geuren.

3. Voeg vervolgens de pompoenpuree en kippenbouillon toe. Roer dit met een garde goed door tot een klontvrije saus.

4. Voeg de mascarpone, Parmezaanse kaas, salie, basilicum en peper en zout naar smaak toe en laat de saus zachtjes pruttelen tot hij mooi romig en warm is geworden.

5. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

6. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper en zout. Bak de kip in een koekenpan goudbruin en gaar.

7. Schep 5 – 6 lepels van de pompoensaus bij de kipfilet in de pan en schep hier de tagliatelle bij. Roer het geheel nog een keer goed door zodat de tagliatelle voorzien is van een laagje pompoensaus. Voeg desgewenst meer van de pompoensaus aan de pasta toe.

8. Verwarm het gerecht nog even kort door en serveer direct.

Romige pompoentagliatelle

Join the Conversation

  1. nicole says:

    Dit lijkt me super, ik heb nog een flespompoen liggen, dus dit wordt een lekker idee voor morgen!

  2. Catho says:

    Ooh ziet er heerlijk uit! And thanks Appie voor het verkopen van zakjes pompoenblokjes want ik blijf een ramp in die dingen schillen

  3. Margot says:

    Dit wil ik graag eens proberen, yum!

  4. Lotte says:

    Heerlijk zeg! Ik ben nog laaang niet uitgekeken op pompen dus ik ga er zeker een pastasaus mee maken. Mooie kleuren ook!

  5. Mieke says:

    Wat een vrolijk en bovendien heerlijk recept!!

  6. Megan says:

    Dit klinkt als een heerlijk recept! Ik ben altijd opzoek naar nieuwe recepten met pompoen en dit klinkt echt heel goed. Ik ga ‘m snel een keertje maken!

  7. Kirsten says:

    Lekker zeg, ben gek op pompoen!

  8. Marinde says:

    Ik heb geen mascarpone in huis. Kan het ook met een scheutje kookroom?

  9. Nathalie says:

    Oehh.. ik heb nog nooit pompoen op! Wil het heel graag eens proberen, dit gerecht ziet er ontzettend lekker uit!!

  10. Bianca says:

    Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk!!! Ik had er een heerlijke saltimbocca al la romana bij i.p.v. kip.

  11. Birgit says:

    Hoi, het is idd heel lekker, maar heb je een idee hoeveel gram pompoen je net gebruikt hebt?

    1. Sabine Author says:

      Hmm nee, ik heb een flespompoen gekookt en daar 200 gram puree van genomen. Je kunt de rest overigens ook verwerken in talloze ovenschotels of een lekkere pompoenpuree van maken! :)

  12. Desiree says:

    Gisteren gemaakt, makkelijk recept en smaakte heerlijk. Deze komt bij ons vaker op tafel!

  13. Helaas, wij vonden dit recept echt niet lekker, en wij zijn echt gek op pompoen recepten

  14. Margreet says:

    Wij hebben het vanavond gegeten en vonden het heerlijk! Kan ik wat over is evt. invriezen?

    1. Sabine Author says:

      Wat fijn om te horen! Ik ben bang dat deze pasta door de saus enorm drappig wordt op het moment dat je hem wilt invriezen en daarna weer gaat eten.

  15. Mieke says:

    Hmmm, heerlijk. Dit ga ik deze avond klaarmaken. Denk wel dat ik de pompoen ga roosteren in de oven, of zou dit geen meerwaarde geven aan de smaak.

    1. Sabine Author says:

      Draagt zeker bij aan de smaak lijkt me een goede toevoeging!

  16. Minie says:

    Dit recept nu al 2x gemaakt (zonder kip, met verse ravioli), maar dan de pompoen geroosterd. Daarnaast extra salie gefrituurd en eroverheen gedaan met geroosterde pijnboompitten. Goddelijk!!

    1. Klinkt als heerlijke toevoegingen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close