Pompoen Stamppotje met Broccoli en Bacon

Vroeger vond ik het helemaal niet zo lekker, stamppot. Als we het thuis aten dan maakte mijn moeder rauwe andijvie stamppot of ‘peen en juin stamppot’, hutspot dus. En nog steeds zijn die twee niet favoriet. Die laatste vind ik zelfs gewoon echt niet lekker. Maar, gelukkig mag ik al geruime tijd mijn eigen avondeten bepalen en kies ik rond deze tijd van het jaar voor een heerlijke boerenkool stamppot. Met spekjes, Unox rookworst (manlief staat enig ander merk niet toe) en niet met mosterd maar met ketchup. Heer-lijk.

Voor OMF bedacht ik eens een andere stamppot, eentje zonder aardappelen maar met pompoen aangezien dat óók is wat we met deze herfstdagen graag eten. En wat ik vooral fijn vind aan dit gerecht is dat je niet teveel gedoe hebt aan de pompoen. Je snijdt hem door midden, legt hem in de oven en laat hem garen. Een simpel en gezond gerechtje!

img_5753

img_5766

No ratings yet

Pompoen Stamppotje met Brocolli en Bacon

Porties2 personen

Ingrediënten

 • 1 flespompoen
 • 350 gram broccoli
 • kleine theelepel komijn
 • kleine theelepel tijm
 • peper
 • zeezout
 • 1 pakje bacon plakjes

Instructies

 • Verwarm je oven voor op 220 graden.
 • Snijd de pompoen in de lengte doormidden en leg beide helften met het vruchtvlees naar boven, op het rooster van je oven.
 • Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze gaar.
 • Meng de komijn, tijm, peper en zout door elkaar en zet het mengsel aan de kant.
 • Bak nu de bacon knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
 • Als de pompoenhelften gaar zijn (test met een vork of je er makkelijk in prikt), haal je deze uit de oven en lepel je het vruchtvlees eruit. Voeg het kruidenmengsel toe en stamp samen met de gegaarde broccoli tot een stampotje.
 • Serveer met de gebakken bacon.

Join the Conversation

 1. Een heerlijk recept, de flespompoen vind ik de lekkerste die er is!

 2. Klinkt heerlijk, ik ga hem vanavond maken.

 3. Dat klinkt goed zeg! Al die gerechten met pompoen maken voor mij de herfst zo leuk :)

 4. Margot says:

  Klinkt heerlijk! Hoe lang moet de pompoen ongeveer in de oven?

  1. Dat vroeg ik me inderdaad ook af.. ik hoop dat Sabine ons een indicatie kan geven (niet iedere oven is hetzelfde natuurlijk)..

   1. ps. ik denk dat je de zaden er van tevoren ook eerst even uit moet halen?

  2. Sabine says:

   Als je hem in grove stukken snijdt dan is 30 – 40 minuten voldoende om hem goed zacht te krijgen.

 5. Thanks Sabine!! Ik ga je recept begin volgende week uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close