Het is gebeurd jongens… na alle cheesecakerecepten die reeds op OMF zijn verschenen deel ik vandaag de allerlekkerste met jullie. Mijn persoonlijke favoriet en eentje waar ik niet van af kan blijven. Ik laat jullie in de onderstaande video zien hoe je een Peanut butter and Jelly cheesecake kunt maken, een cheesecake van pindakaas en jam. Het goede nieuws: je hebt er geen oven voor nodig want deze taart moet opstijven in de koelkast. Het slechte nieuws? Hij is moddervet en je kunt er niet van afblijven. Oops.
Deze cheesecake is ook heel goed te maken met de Ohmyfoodness Cheesecakebakmix No Bake! Voeg 200 gr pindakaas aan het cheesecakebeslag toe en volg verder de instructies op de verpakking. Top af met jam naar smaak.
Klik hier als je de video niet kunt zien.
Wat heb je nodig? (16 stukken)
Voor de bodem:
- 150 gram bastognekoeken
- 100 gram gezouten pinda’s
- 100 gram ongezouten roomboter
Voor de vulling:
- 450 gram roomkaas naturel
- 350 gram pindakaas
- 1 theelepel vanille-extract
- 125 gram poedersuiker
- 60 milliliter slagroom
Topping:
- jam naar smaak (bij voorkeur van rood fruit)
1. Bekleed de bodem van een springvorm (∅ 23 centimeter) met een vel bakpapier. Zet de springvorm even opzij.
2. Doe de bastognekoken samen met de gezouten pinda’s in de keukenmachine en verkruimel beide tot fijne kruimels. Mocht je geen keukenmachine hebben dan kun je de koek en pinda’s ook verkruimelen door er met een deegroller op te slaan.
3. Smelt de roomboter in een steelpannetje en voeg hier de koek- en pindakruimels aan toe. Schep goed om tot een plakkerig mengsel wordt gevormd.
4. Stort de bodem in de springvorm en duw deze goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
5. Klop de roomkaas met een elektrische handmixer of standmixer in een paar minuten luchtig. Voeg vervolgens de pindakaas toe en klop dit een paar minuten mee.
6. Voeg de poedersuiker, vanille-aroma en slagroom aan het cheesecakemengsel toe en klop dit door tot een mooi luchtig mengsel is gevormd.
7. Schenk het cheesecakemengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
8. Laat de cheesecake minimaal vier uur in de koelkast opstijven.
9. Smeer de bovenkant van de cheesecake in met een laagje jam naar keuze. Serveer de cheesecake direct of bewaar hem in de koelkast.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Ziet er lekker uit Sabine! Deze ga ik zeker vanavond of morgen maken :) Water loopt me nu al uit de mond haha
Ow jammie. Two of my favorites: pindakaas en cheesecake! <3
Ooh jammie, jam en pindakaas. Komt natuurlijk op mijn “ooit nog te maken” lijstje
Ik heb eigenlijk nog nooit pindakaas en jam gecombineerd, maar ik ben wel benieuwd of ik het lekker vind!
Hij ziet er wel héél lekker uit!
Oh my… Peanut butter jelly en een cheesecake… Beter kan het niet voor mij haha! Die ga ik zeker een keertje maken
OMG, kun je niet een stukje opsturen? Ik wil hem echt proeven
Oh wauw, het is volgens mij intens slecht maar nog meer intens lekker. Op het lijft voor me geschreven, alles met pindakaas maakt me blij haha
Owww lekker! Dat ziet er weer lekker uit :)
Wowww :o dit is gewoon bijna al mijn quilty pleasures in één! Dit ziet er gewoon té lekker uit, wat een waanzinnig lekkere cheesecake hmm…
Ohhhhh, dit lijkt me zooooooooo verschrikkelijk lekker! Toen we in Florida waren, at ik elke dag een botherham met peanutbutter and grapejelly en ik ben er nu gewoon verslaafd aan! Alleen grapejelly is hier nergens te koop helaas! Ik heb inmiddels zware afkick verschijnselen, maar waarschijnlijk kan jouw zalige cheesecake dat voor een groot gedeelte oplossen! Echt helemaal te gek, deze cheesecake! Bedankt voor het recept! :-) :-) :-D
Het is voor mij een combi made in heaven! Dat vergat ik te zeggen, dus bij deze! :-)
Deze taart wordt geserveerd op Moederdag! Vraag me alleen af of het ook met kristalsuiker kan?
Ja hoor, dat kan!