2x Lekkere Lunchbroodjes

Zo af en toe zijn er van die dagen waarop je gewoon geen idee hebt wat je wilt lunchen. Je hebt geen zin in een boterham met kaas, wilt niet al teveel moeite doen maar hebt wel echt zin in iets lekkers. Dat dilemma ken ik ook wel. Vooral als ik een hele dag thuis werk wil ik graag altijd wat meer moeite doen voor de lunch, maar soms vind ik het maar wat lastig om iets te verzinnen. Speciaal voor iedereen die daar ook wel eens last van heeft deel ik vandaag een inspiratie-artikel met jullie: 2x lekkere lunchbroodjes. Deze broodjes zijn relatief snel klaar te maken en zijn zowel lekker om thuis te eten of om mee te nemen. Ik durf te wedden dat je met deze broodjes op en top geniet van de lunch.

2x Lekkere LunchbroodjesVoor de frisse lunch

  • 1 broodje naar keus
  • ½ handvol sla
  • ½ avocado
  • 2 plakjes kipfilet
  • 3 plakjes tomaat
  • 1 eetlepel honing-mosterddressing
  • peper en zout

1. Snijd het broodje open en beleg deze met de sla en de plakjes tomaat.

2. Leg hier de plakjes kipfilet bovenop en daarbovenop de halve avocado in plakjes.

3. Strooi een beetje peper en zout naar smaak over de avocado.

4. Sprenkel de honing-mosterdsaus vervolgens over de avocado en dek het broodje af met het kapje.

2x Lekkere LunchbroodjesVoor de brakke lunch

  • 2 plakjes kaas
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 ei
  • 1 eetlepel chilisaus

1. Snijd het broodje open en leg de plakjes kaas op de onderste helft. Bak ondertussen de plakjes spek knapperig in een droge koekenpan en laat deze uitlekken op een stuk keukenpapier.

2. Breek het ei in een kommetje en klop even kort los. Bak het ei vervolgens in een koekenpan terwijl je continu roert.

3. Leg de knapperige plakjes spek bovenop de kaas en schep hier het scrambled egg bovenop.

4. Schenk de chilisaus over het ei en leg het bovenste deel van het broodje er bovenop.

Wat is jouw favoriete lunchbroodje?

Join the Conversation

  1. Birgit says:

    Ik trakteer mezelf af en toe op een hard broodje met petrella bieslookroomkaas, gerookte zalm en een gesnipperd sjalotje. Of een broodje filet americain met gresnipperde ui, augurkjes, kappertjes en onderop het broodje een beetje mosterd en ketchup. En heel simpel, maar ook overheerlijk: een hard broodje met halfzacht gekookt ei en honing-mosterdsaus.

    1. Sabine Author says:

      Dat klinkt allebei ook erg lekker.

  2. Remy | BakingBeautyNL says:

    Wat zijn je foto’s weer om te smullen!! Heerlijk.

    Ik gebruik chili saus best veel ;-) Goeie combi dus!

    Fijn weekend, Remy

  3. Joyce says:

    Het tweede broodje lijkt me echt heerlijk!

  4. Rineke says:

    Net het broodje frisse lunch gemaakt. Heb nog een plakje uitgebakken ontbijtspek toegevoegd. Vind ik altijd lekker met avocado.
    Superlekker broodje, die honing mosterd dressing maakte het echt eens anders.

  5. Marja says:

    Oh dat 2e broodje….hmmm wat ziet dàt er lekker uit zeg! Bijna”to die for”! Ik gebruik die uitdrukking eigenlijk nooit maar dat bróódje…..bijna te lekker om op te eten! Ik ga hem zeker namaken. Bedankt voor het recept, hoor! Enne ….nog een fijn weekend verder. Liefs, Marja. ;-)

  6. Susanne says:

    De foto van het tweede broodje trok gelijk mijn aandacht. Wat lijkt me dit een onwijs lekker broodje, yum!
    Er zijn eigenlijk twee broodjes die ik heel lekker vind: een panini met tomaat, mozzarella en pesto of een pittenbroodje met oude kaas (wel drie lagen dik please!)

  7. Beide broodjes inmiddels gegeten en beide super lekker. De brakke lunch (al vaker dan 1 keer gegeten) is favoriet, hoef je niet eens brak voor te zijn :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close