Party-tip: Monte Scroppino thuistap

LET OP: Ik verhuur zelf GEEN Scroppino thuis tap en ik weet ook niet waar je dit vandaag de dag nog kunt doen. Je hoeft me hier dus niet over te mailen, want ik kan je helaas niet verder helpen. 

De meesten van jullie weten het wel en als jullie mij volgen via de diverse social media kanalen heb je het sowieso al kunnen zien: 4 mei organiseerden Tim en ik een feestje ter ere van ons nieuwe huis en mijn verjaardag die een dag later plaatsvond. Een paar maanden eerder kreeg ik een mail van Monte Scroppino of ik het leuk om hun thuistap te testen. Nu moet je daar natuurlijk wel een goede reden voor hebben want met twee personen drink je zo’n tap niet zo snel leeg, maar begin mei deed de kans zich eindelijk voor. Op vrijdag werd de Monte Scroppino thuistap bij ons gebracht en zondagmiddag kon iedereen genieten van een ijskoude Scroppino. Omdat iedereen deze thuistap kan huren vond ik het leuk om er een artikel aan te wijden, want dit is echt een toffe party-tip.

Monte Scroppino
Monte Scroppino is het merk dat de echte originele Scroppino groot heeft gebracht. Vooralsnog opereerde het merk alleen nog in Nederland maar inmiddels zijn ze hun pijlers ook gaan richten op Ibiza waar het drankje in steeds meer horecagelegenheden wordt verkocht. De originele Scroppino wordt bereid volgens Venitiaans recept bestaande uit wodka, Prosecco en een special soort limoen-roomijs. Het drankje bevat 7,8% alcohol maar ik moet eerlijk bekennen dat wij hem qua smaak erg heftig vonden. Erg lekker ook, maar het vermoeden deed dat het alcoholpercentage hoger is. Geeft niets, voor een feestje mag dat best!

Monte Scroppino thuistap

Monte Scroppino Thuistap
In diverse horecagelegenheden kun je de Monte Scroppino tap tegenkomen, maar de ‘gewone consument’ heeft dus ook de mogelijkheid om de thuistap af te huren. Voor € 121,00 kun je de tap huren, hier krijg je dan één pak Scroppinomix bij welke goed is voor 40 – 50 glazen Scroppino. En neem van mij aan, hier doe je wel even mee. Tegen een meerprijs kun je de tap ook laten thuisbezorgen en ophalen.

De tap werkt erg makkelijk. In het doorzichtige compartiment stort je één verpakking van de Scroppino-mix. Vervolgens zet je de machine minimaal anderhalf uur van te voren aan op de vriesstand. Op den duur zul je gaan merken dat de buitenkant van het compartiment begint te bevriezen, een goed teken want dit betekent dat de Scroppino ook goed koud wordt. Wanneer je de Scroppino gaat serveren hoef je alleen de hendel aan de voorkant nog maar over te halen. Vergelijk het een beetje met een slushpuppy-tap, dat komt wat mij betreft het meest dicht in de buurt.

De smaak van de Scroppino is heerlijk. Zoals ik net al zei vrij sterk en daarom raad ik aan dit drankje niet op een lege maag te drinken want dan komt ‘ie heftig aan, maar tegelijkertijd ook heerlijk romig en lekker fris. Een echt zomerdrankje en door de temperatuur van het drankje heerlijk voor bij het dessert of tijdens een uitgebreide barbecue.

Consumentenverpakkingen
Een kleine spoiler en eigenlijk weet ik niet of ik hier wel iets over mag zeggen, maar Monte Scroppino is inmiddels bezig met het ontwikkelen van consumentenverpakkingen. Verpakkingen die gewoon bij slijterijen te koop zullen zijn en die geschikt zijn voor kleine gezelschappen. Zo ben je niet direct gebonden aan de thuistap of aan een horecagelegenheid, maar kun je ook met bijvoorbeeld zijn tweetjes genieten van dit fijne drankje. Zodra ik hier meer informatie over heb horen jullie het.

Monte Scroppino thuistap

Kijk voor meer informatie op de website van Monte Scroppino.

Join the Conversation

 1. Elsbet | La Vie Pure says:

  Supercool!

 2. Marieke says:

  Mijn vriend is hier echt dol op, ga je blog zeker bewaren. Goeie tip voor een feestje idd!

 3. Pfieeuw lekker! Die wil ik ook wel op mijn feestje..

 4. Remy | BakingBeautyNL says:

  Big Like !!!!

  Zeker voor de zomermaanden is dit een heerlijk drankje. Wist niet dat je dit kon huren, leuk!!

  Ben benieuwd wanneer de consumenten verpakking komt.

 5. Diana says:

  Lekker!! Nu wil ik ook, haha!

 6. Scroppine is heerlijk, erg benieuwd naar de consumentenverpakking!

  1. Olivia Desbois says:

   Consumentenverpakking is tegenwoordig te koop in 700 filialen van AH. Ze staan tussen de cocktails en de wijn schappen. 450ml zakken (4 personen) die je vanuit je diepvries zo in de blender (20 seconden) schenkklaar maakt. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close