Inmiddels is het geen verrassing meer dat ik dol ben op buitenlandse gerechten. Met name de Aziatische keuken is groot favoriet hier in huis en het is dan ook niet geheel zonder reden dat ik een compleet hoofdstuk aan Aziatische gerechten in mijn Reishonger Kookboek heb opgenomen. Toen Conimex mij vroeg of ik iets met hun Thaise Massaman Curry Paste wilde doen heb ik wel even getwijfeld, want lukt het me wel om die echte Thaise smaak hier op tafel te krijgen? En toen realiseerde ik me dat jullie juist altijd op zoek zijn naar makkelijke manieren om buitenlandse gerechten met authentieke smaken in huis te krijgen, zónder dat je daar talloze toko’s en andere shops voor af hoeft te struinen. Toen ik zag dat de Massaman Curry Pasta van Conimex onder andere is gemaakt met kaffir limoen, citroengras, garnalenpoeder en rode chilipeper (typisch Thaise ingrediënten die je daar op de markten overal tegenkomt) besloot ik de proef op de som te nemen en toverde ik met de Curry Paste een héérlijke Thaise currysoep met noedels en kip op tafel. Tim was onder de indruk, Vic at zelfs een bord leeg en ik waande me weer heel even in Thailand want yes, met dit recept haal je Thailand echt even in huis.
Ps. Naast de Thaise Massaman Curry Paste heeft Conimex ook nog Thaise Rode Curry Paste, Thaise Groene Curry Paste, Indonesische Groenten Curry Paste en Singaporese Laksa Curry Paste in het assortiment en ook daar kun je eindeloos mee variëren.
In samenwerking met Conimex
Thaise currysoep met noedels en kip
Ingrediënten
- 1 zakje Conimex Thaise Massaman Curry Pasta
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 cm verse gember in dunne plakjes
- 1 rode peper in ringen
- 2 liter kippenbouillon
- 1 stengel citroengras gekneusd
- 150 gr kastanjechampignons in dunne plakjes
- 300 gr kipfilet in dunne reepjes
- 100 gr taugé
- 250 ml kokosmelk
- sap van 1 limoen
- 225 gr rijstnoedels (2mm) ook van Conimex
Instructies
- Fruit een beetje olie in een diepe pan aan en bak hierin de Thaise Massaman Curry Pasta samen met de knoflook, gember en rode peper aan tot het goed begint te geuren.
- Voeg de kippenbouillon, het citroengras en de kastanjechampignons toe en breng het geheel aan de kook.
- Doe de reepjes kipfilet in de pan en kook de soep 10 minuten tot de kip helemaal gaar is.
- Voeg vervolgens de taugé, kokosmelk en rijstnoedels toe.
- Verwarm het geheel nog even 2 minuten en trek de rijstnoedels met behulp van twee vorken uit elkaar.
- Voeg het limoensap toe aan de soep en roer nog even goed door.
- Serveer de Thaise currysoep in diepe kommen.
Jaaa dit komt sowieso op de eetplannig binnen kort. Beetje jammer dat Conimex altijd zo duur is..
Hoi
Ik kreeg na het zien van de foto meteen zin om deze soep te maken, maar ik vond de smaak tegenvallen.
Wat jammer dat je hem vond tegenvallen! Kan een keer gebeuren natuurlijk :)
Heerlijke soep! Ik heb ‘m nu al 2x gemaakt als avondmaaltijd en dat bevalt goed, voor de pasen staat ie voor de familie op het menu ;)
Wat goed! :D
Ziet er heerlijk uit! Kun je de limoengras gewoon in de soep laten zitten of heb is het verstandig deze er nog uit te vissen?
Citroengras vis je altijd uit gerechten voordat je het serveer aangezien je het niet kunt eten :)
Heb het gemaakt! Na mijn eerst berichtje was het wel duidelijk dat ik geen held in de keuken ben, maar het was ontzettend goed gelukt. Ik had wel een andere currypasta gebruikt (bizar pittig, dus pepertje weggelaten), champignons weggelaten en mais gebruikt en de kip apart gebakken ipv meegekookt.
Qua smaak enorm lekker, alleen bij de tweede keer opscheppen hadden de noedels het meeste vocht opgenomen en was het een beetje een papje geworden. Ik zou deze de volgende keer weglaten of misschien vervangen door blokjes aardappel.
Bedankt voor het recept. Geweldig om indruk op mensen te maken terwijl je eigenlijk voor geen meter kan koken :)
Haha, wat een leuk berichtje en wat fijn om te horen dat de soep is gelukt én in de smaak viel! Het klopt inderdaad, producten als noedels maar ook pasta zuigen vocht op. Vandaar dat je deze ook pas op het laatste moment toevoegt aan de soep en de soep vervolgens direct moet serveren.
Heerlijke soep!! Alleen een uur van te voren gemaakt en nu is het eerder pasta dat had beter later gekund.. Stond er niet bij
Noedels nemen altijd vocht op dus als je van tevoren soep maakt, altijd pas de vermicelli, noedels, pasta etc. op de dag zelf toevoegen.