Oh jongens, dit is er weer eentje hoor: zo’n best of both world recept. Handen omhoog als je dol bent op warme partysnacks, denk aan bittergarnituur. Ik durf te wedden dat jullie allemaal met je handen omhoog zaten want wie is er nou niet dol op zo’n gouwe ouwe bitterbal. Ik wel in ieder geval en daarom ging ik na mijn garnalenbitterballen van laatst weer eens aan de slag met een ander bitterbalrecept. En het recept dat ik vandaag met jullie deel lieve jongens en meisjes, moet toch wel mijn meest favoriete bitterbal allertijden zijn. Ik maak namelijk Mac & Cheese bitterballen. Zoals jullie weten ben ik dol op pasta en als ik pastagerechten maak kunnen ze mij eigenlijk niet kazig genoeg zijn. Tim gruwelt ervan, als zijn pasta aan elkaar hangt van gesmolten kaas ik maar ik vind het fantástisch. Mac & Cheese vind ik dan ook heerlijk en al langere tijd stond het op mijn lijstje om Mac & Cheese bitterballen te maken. Want zeg nou zelf, hoe episch klinkt het? Zachte pasta, smeuïge kaas en dan zo’n krokant gefrituurd laagje? Jep, heel erg lekker! Hoogste tijd dat jij er ook mee aan de slag gaat dus.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Mac & Cheese bitterballen
Ingrediënten
- 125 gr macaroni
- 25 gr bloem
- 25 gr boter
- 250 ml volle melk
- 125 gr geraspte oude kaas
- 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
- snuf nootmuskaat
- peper en zout
- 50 gr bloem
- 2 eieren - losgeklopt
- 100 gr paneermeel
Instructies
- Breng een flinke pan met water aan de kook en kook hierin de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken.
- Smelt de boter in een pannetje en voeg hier vervolgens de bloem aan toe. Bak de bloem een aantal minuten mee maar laat de roux niet verkleuren.
- Voeg vervolgens de melk toe en breng dit aan de kook. Roer goed door om klontjes te voorkomen en kook de saus tot deze dikker is geworden.
- Voeg dan beide soorten kaas toe en smelt deze al roerend in de saus. Kook de saus zachtjes door tot deze goed dik is geworden.
- Breng de kaassaus op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
- Schep de gaargekookte macaroni bij de kaassaus in de pan en schep alles goed om. Schep de Mac & Cheese vervolgens in een plattere schaal en laat de pasta 3 - 4 uur volledig afkoelen in de koelkast.
- Vorm zodra de Mac & Cheese stevig is geworden balletjes van het mengsel en wentel deze door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en tot slot door de paneermeel.
- Leg de Mac & Cheese bitterballen nog even een uurtje in de vriezer zodat ze weer wat steviger kunnen worden.
- Verwarm de frituurpan naar 180°C en frituur de Mac & Cheese bitterballen in 5 minuten goudbruin en krokant.