Mag ik hier even vermelden dat ik dol ben op ovenschotels? Het is zó handig! Vooral op doordeweekse dagen zet ik ze graag op tafel. Overdag doe ik dan al het nodige voorbereidende werk en ’s avonds schuif ik de schotel vervolgens de oven in. Resultaat? Nauwelijks afwas, nauwelijks tijd kwijt aan koken ’s avonds en tóch lekker eten. Deze gnocchi uit de oven met kippenpoten en spinazie-kaassaus was ook echt een hit hier in huis. Precies genoeg voor twee personen, maar mocht je een grotere ovenschaal hebben dan kun je dit recept prima vermeerderen. Ik ben aan het bedenken wat ik nog meer zou kunnen vertellen over dit recept maar eigenlijk zijn meer woorden niet nodig. Je moet dit gewoon een keer gemaakt hebben.
Gnocchi uit de oven met kippenpoten en spinazie-kaassaus
Ingrediënten
- 2 kippenpoten
- 2 el Italiaanse kruiden
- 200 gr gnocchi
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui gesnipperd
- 200 gr bladspinazie
- 125 ml kookroom
- 100 gr mozzarella geraspt
- peper en zout
- 30 gr Parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met boter of olie.
- Strooi de Italiaanse kruiden over de kip. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de kip rondom bruin (gaar bakken hoeft niet). Leg vervolgens de kippenpoten in de ovenschaal.
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schep zodra de gnocchi gaar is deze bij de kip in de ovenschaal.
- Fruit de knoflook en ui aan in de koekenpan tot het goed begint te geuren.
- Voeg dan de spinazie toe en laat deze al omscheppend slinken.
- Schenk de kookroom in de pan en voeg de mozzarella, peper en het zout toe. Schep om, net zolang tot de mozzarella is gesmolten.
- Schenk de spinazie-kaassaus over de gnocchi in de ovenschaal. Strooi de Parmezaanse kaas over het gerecht en schuif de ovenschaal 25 minuten in het midden van de oven.
- Bak net zolang tot de kip gaar is en serveer direct.
Damn dit ziet er heerlijk uit! En wat orgineel zeg. We gaan het proberen!
Ziet er goed uit!! Leuk origineel recept inderdaad, ik kook eigenlijk nooit met gnocchi (valt soms ook beetje zwaar bij mij), maar misschien toch weer eens keer proberen!
Hoe rasp je mozarella? Is dat niet veel te zacht?
Hoe rasp je mozarella? Dat is toch veel te zacht? Of gebruik je een zakje kant en klaar geraspt?
Dit kun je inderdaad al geraspt kopen.
Even in de vriezer leggen helpt anders ook prima!
Hoi! Tot waar maak je de schotel als je hem eerder op de dag maakt om savonds de oven in te schuiven?
Ik zou lekker de hele ovenschaal al vullen tot het moment van afbakken. Als je dan de ovenschaal afdekt en in de koelkast zet, hoef je hem naderhand alleen nog maar af te bakken.
De kip wil niet garen, nu al 2x 35 min op 175 graden en toen nog eens 20 min op 200 en toen nog een 15 min op 200…..resultaat…..alles bijna zwart en de kip nog steeds rouw van binnen. Zonde vant geld.
Dat is vreemd! Je hebt de kip wel goed aangebakken in de pan voordat hij de oven in ging? Normaal gesproken heeft een hele kip 60-90 minuten nodig om volledig te garen dus na jouw 105 minuten moeten de bouten bijna droog zijn.
Deze staan bij ons regelmatig op tafel; zo ook weer vanavond! Hij was weer overheerlijk!