Fastfood Friday: Bokkepootjestaart

Op veler verzoek staat de Fastfood Friday van vandaag in het teken van Bokkepootjestaart! Ik wist niet helemaal dat dit een ding was, Bokkepootjestaart. Ik ken Bokkepootjes wel van heel vroeger, het zijn koekjes die mijn opa en oma vaak in huis hadden en die ik echt niets aan vond. Ik snap de liefde voor deze koekjes niet zo goed, vind ze simpelweg niet heel veel smaak hebben ofzo? Maar goed, u vraagt – wij draaien en dus ging ik aan de slag met een taart in het teken van deze ogenschijnlijk populaire koekjes. Ik maakte biscuitdeeg, mascarponeroom met verkruimelde Bokkepootjes, gebruikte vlaaivulling van kers, chocoladeganache om het allemaal af te maken en tadaaaaaa: lekker taartje! Bokkepootjes zijn nog steeds niet mijn ding, maar als ik zo’n punt taart voorgeschoteld krijg vind ik het allemaal ok.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Bokkepootjestaart

Bokkepootjestaart

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Bokkepootjestaart

3.86 van 7 stemmen

Bokkepootjestaart

Porties1 taart (24 cm)

Ingrediënten

Voor het biscuit:

  • 5 eieren
  • 150 gr kristalsuiker
  • 150 gr bloem
  • snufje zout

En verder:

  • 1 blik kersen vlaaivulling
  • 650 ml slagroom
  • 200 gr mascarpone
  • 50 gr poedersuiker
  • 225 gr melkchocolade
  • 250 gr Bokkepootjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een springvorm van 24cm met bakpapier.
  • Doe de eieren en suiker in de kom van een keukenmachine en klop het geheel in een paar minuten tot een wit en luchtig mengsel dat flink in volume is toegenomen.
  • Voeg vervolgens de bloem en het zout toe en spatel dit door de opgeklopte eieren.
  • Stort het beslag in de springvorm en bak het biscuit 30 minuten in het midden van de oven tot het gaar en goudbruin is. Laat de cake volledig afkoelen en snijd hem vervolgens in drie even dikke plakken.
  • Klop voor de mascarponeroom 500ml slagroom met de mascarpone en poedersuiker stevig.
  • Smeer het grootste deel van de mascarponeroom op de onderste plak van de taart. Verkruimel hier een stuk of drie Bokkepootjes overheen.
  • Leg de middelste plak cake op de mascarponeroom en smeer hier de vlaaivulling over uit. Dek de taart af met de derde plak cake.
  • Smeer de mascarponeroom die je nog over hebt langs de zijkanten en over de bovenkant van de taart. Zet Bokkepootjes langs de rand van de taart omhoog. Dankzij de mascarponeroom blijven deze plakken.
  • Zet de taart in de koelkast terwijl je de ganache maakt. Doe dit door de overige 150 ml slagroom te verwarmen. Haal de pan van het vuur zodra de slagroom warm is en smelt de melkchocolade al roerend in de slagroom. Laat de ganache even iets afkoelen zodat deze wat dikker wordt.
  • Haal de taart uit de koelkast, schenk de iets afgekoelde ganache over de bovenkant en zet de taart terug in de koelkast net zolang tot de ganache is opgesteven.

Join the Conversation

  1. Lieneke says:

    Met bokkepootjes is het, vind ik, net als met mergpijpen, of gevulde koeken of kokosmakronen. Als je echt lekkere hebt van een banketbakker zijn ze heerlijk. Maar als je de goedkoopste uit de supermarkt haalt is het taai, saai en smaakt het nergens naar. De taart ziet er in ieder geval prachtig uit!

    1. Sabine Author says:

      Lekker naar de bakker/banketbakker gaan voor deze koekjes dus! ;)

  2. Jansen says:

    Kan de biscuit de dag ervoor al gemaakt worden? Afwerking de dag daarna. En opeten de dag daarna?

  3. Jette says:

    Wat een heerlijke taart is dit! Het was echt DE favoriet op mijn verjaardagsfeest. Wel heb ik vlaaifruit bosvrucht ipv kersen gebruikt omdat ik niet van kersen houd. Hij is op gegaan tot de laatste kruimel

  4. StefanievB says:

    Hi Sabine. Vraagje: vandaag deze taart gemaakt en waarvoor ik bang was, gebeurde. De genache is uitgelopen en door de bokkenpootjes heen gegaan. Enig idee wat er mis is gegaan? Misschien de taart de “bol”? Ga er vanuit dat de smaak er niet minder om zal zijn.

  5. Hoever van tevoren kun je deze taart maken?

    1. Sabine Author says:

      Ik zou het niet verder dan een dag van tevoren maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close