In het eetoverzicht van week 6 kwam er een foto van deze buddhabowl voorbij. Ik kreeg toen een paar keer de vraag of ik het recept er nog van ging delen omdat het er zo lekker uit zag. De laatste tijd fotografeer ik voor Ohmyfoodness steeds minder vaak ons avondeten. Niet uit luiheid hoor. We zijn gewoon zo lekker op weg met het creëren van content dat het niet meer nodig is om iedere avond een ‘OMF-proof’ gerecht te maken. En dat is best lekker moet ik zeggen hoor. Het zorgt voor veel minder druk en de eetplanning is nu iedere week een stuk sneller klaar, haha. Tegenwoordig als ik merk dat het gerecht dat ik heb gegeten populair is, maak ik het later gewoon nog eens. Dan zorg ik er direct voor dat het bord mooi wordt opgemaakt en dat ik er een goede foto van maak zodat ik het recept alsnog kan delen. Zo ging het dus ook met deze buddhabowl met gekruide kip, spinazie en rozenharissa. Ik maakte het gerecht onlangs nog eens en zette daar ook maar meteen de camera bij aan. Twee vliegen in één klap.
En oja, mocht je geen rozenharissa in huis hebben dan kun je ook wat chilipasta, chilipoeder, cayennepeper of normale harissa gebruiken om de groenten mee op smaak te brengen.
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Buddhabowl met gekruide kip, spinazie en rozenharissa
Ingrediënten
Voor de buddhabowl:
- 100 gr zilvervliesrijst*
- 200 gr broccoli-rijst
- 200 gr zoete aardappel - in blokjes
- 300 gr kippendijen - in grove stukken
- 2 sjalotjes - gesnipperd
- 1 teentje knoflook - in dunne plakjes
- 1 tl rozenharissa
- 200 gr spinazie
- 200 gr kikkererwten
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl uipoeder
Voor de kerriesaus:
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 250 ml volle melk
- 50 ml kookroom
- 1/2 tl uipoeder
- 1/2 tl knoflookpasta - of poeder
- 2 flinke tl kerriepoeder
Instructies
- Doe de zilvervliesrijst in een pan en voeg hier ruim water aan toe. Breng het water aan de kook en kook de rijst in 10 minuten gaar. Voeg 2 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli-rijst toe. Giet het geheel af en laat uitlekken.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot en knoflook aan. Voeg de zoete aardappel toe en bak deze mee tot hij bijna zacht is.
- Voeg beetje bij beetje de spinazie aan de zoete aardappel toe en bak deze mee tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de kikkererwten toe en verwarm dit nog 5 minuten mee.
- Voeg de rozenharissa aan de groenten toe, schep goed om en laat zachtjes smoren. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe terwijl de groenten bakken de stukken kippendij in een kom en voeg hier paprikapoeder, komijnpoeder en uipoeder aan toe. Schep goed om.
- Bak de kippendijen in een droge koekenpan in 20/25 minuten helemaal gaar.
- Maak als alle toppings bijna klaar zijn de kerriesaus. Smelt hiervoor de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Bak de bloem een paar minuten al roerend mee.
- Schenk de melk in de pan en roer goed door met een garde. Verwarm dit een minuut of 2 en voeg dan de kookroom toe.
- Doe de overige ingrediënten voor de kerriesaus in het steelpannetje, roer nogmaals met een garde door en kook de saus op laag vuur tot hij iets is ingedikt.
- Schep de mix van zilvervlies- en broccoli-rijst in een diep bord en schep hier de groenten met rozenharissa overheen. Schep de gekruide kippendijen op het bord en maak het gerecht af met de kerriesaus.