Of ik iets met Nutella wilde maken. Eh, ja?! Ik bedoel, wat wil je? Cheesecake? Er staat een waanzinnig lekker cheesecakerecept in mijn boek met Nutellamousse, niet te versmaden. Toch stapte ik een keer van mijn zoete cheesecake-craving af en ging ik aan de slag met pannenkoeken, ook die worden namelijk nóg lekkerder door toevoeging van Nutella. Ik maakte banaanpannnekoeken, en nee – niet de welbekende healthy variant, smeerde er Nutella op, vulde ze met een beetje extra banaan en woah… een nieuwe guilty pleasure is geboren!
Ik koos er zelf voor om de banaanpannenkoeken op te rollen als een soort loempiaatjes. Serveert niet alleen heel leuk als bijvoorbeeld toetje, maar het eet ook nog eens heel makkelijk. Mocht je pannenkoeken over hebben dan kun je ze opgerold in een velletje aluminiumfolie rollen. Bewaar de gevulde pannenkoeken dan in de koelkast en eet ze de volgende dag koud als lunch, onwijs lekker!
Als je geen zin hebt in het rollen en vieze vingers dan kun je stapel pannenkoeken natuurlijk ook zo op tafel zetten. Pot Nutella ernaast en iedereen kan zo zijn/haar pannenkoek zelf aftoppen met Nutella, lekker makkelijk.
Meer inspiratie nodig voor recepten met Nutella? Je vindt het op hun website! Ook rijdt er van 9 februari t/m 10 maart een Nutella Pannenkoekentruck door het land. Deze gaat naar tien steden in Nederland en de volledige tour vind je op Nutella.nl. Juhummm!
In samenwerking met Nutella
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Banaanpannenkoeken met Nutella
Ingrediënten
- 2 bananen
- 2 eieren
- 250 gr bloem
- 500 ml volle melk
- snufje zout
- 150 gr Nutella
Instructies
- Prak 1 banaan met een vork tot een papje en voeg hier de eieren, bloem, melk en zout aan toe. Klop het geheel met een garde tot een glad pannenkoekbeslag.
- Verhit voor iedere pannenkoek een klontje boter in een koekenpan.
- Schep een soeplepel van het pannenkoekbeslag in de koekenpan en bak de pannenkoeken aan weerszijden bruin.
- Smeer iedere pannenkoek in met een eetlepel (= ong. 15 gr) Nutella.
- Snijd de tweede banaan in plakjes en verdeel de banaan over de ingesmeerde pannenkoeken.
- Vouw de zijkanten van de pannenkoek naar binnen en rol ze vervolgens op.
- Serveer direct of maak er een toetje van door er slagroom en poedersuiker bij te serveren.
Wow! het is 9 uur ’s ochtends, maar zoveel zin hierin nu :-)
ik haal dus altijd de bekende pannenkoekmix. Maar dat is dus helemaal niet nodig zie ik!!!
Heb je echt alleen bloem, melk, snufje zout en eieren nodig? Of is dat alleen nu omdat je het met banaan mengt.
Haha, zeker niet nodig! Als je de banaan weglaat heb je een prima basisrecept voor pannenkoeken. Ik voeg er zelf wel altijd graag nog wat suiker aan toe. Twee eetlepels vanillesuiker bijvoorbeeld.
Hoi klinkt heerlijk het recept maar kan de bloem ook vervangen worden door amandelmeel of boekweitmeel of iets anders?
Ja hoor, boekweitmeel is een prima vervanger!