Laatst maakte ik een salade met maar een paar ingrediënten omdat ik simpelweg niet meer in huis had. Aan verse producten dan, begrijp me niet verkeerd want mijn voorraadkast lijkt zelfs steeds voller te worden. Maar hoe simpeler, hoe lekkerder blijkt maar weer want door deze salade van rucola en veldsla te vullen met niet meer dan gekookte eieren, avocado en (ik ben er gek op) chorizo, heb je in een handomdraai een lekkere lunch op tafel staan. Of een bijgerecht want ik kan me voorstellen dat je zin hebt in misschien een aardappeltje bij al dit groen. De dressing maakte ik van mayonaise met citroensap en een beetje peper en zout. Ook al zo simpel maar perfect fris over avocado en ei.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Avocado-Ei Salade met Chorizo
Ingrediënten
Salade
- 50 gram rucola
- 50 gram veldsla
- 1,5 avocado in kleine blokjes
- 3-4 eieren gekookt
- 150 gram chorizo plakjes in kleine stukjes gesneden
Dressing
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- water
- grof zout en peper
Instructies
- Meng de rucola met de veldsla en snijd de sla grof.
- Kook de eieren in zo'n 7 minuten en bak ondertussen de chorizo in een koekenpan krokant. Hoeft maar een paar minuutjes op hoog vuur (en zonder olie). Laat de chorizo uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Snijd de eieren in parten en verdeel deze samen met de avocadoblokjes over de salade.
- Maak de dressing door de mayonaise met het citroensap op te kloppen. Voeg nog een beetje water toe om de dressing wat dunner te krijgen.
- Verdeel de dressing over de salade, daarna de chorizo en op het laatst nog een beetje peper en zout.
Deze ga ik zeker maken! Ideaal voor na een lange werkdag aangezien hij makkelijk te maken is!