Al eerder deelde ik op OMF een recept voor Hachee. Een heerlijk gerecht voor in de winter, maar erg budgetvriendelijk is het niet. Daar moest verandering in komen dus vandaar dat ik aan de slag ben gegaan met een goedkopere variant die wel net zo lekker is. Voor OMF’s Studentenkeuken maakte ik Gehakthachee: budgetvriendelijk, snel klaar maar wel erg lekker.
Bereidingstijd: < 25 minuten | Prijs per persoon (bij 4 personen)*: € 1,27
Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)
- 500 gram extra mager rundergehakt
- 1 rode ui
- 1 sjalot
- hacheekruiden
- 1 zakje juspoeder
- 400 milliliter water
- 2 kruidnagelen
- 1 laurierblad
1. Snijd de sjalot en de ui in partjes en bak deze in een klein beetje boter tot ze glazig worden.
2. Voeg de kruidnagelen en het laurierblad toe en laat dit nog even kort meebakken.
3. Doe het gehakt in de pan en bestrooi rijkelijk met de hacheekruiden. Schep het gehakt af en toe om en bak het rul.
4. Voeg het zakje juspoeder aan het gehakt toe, samen met 400 milliliter lauwwarm water. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag.
5. Laat de gehakthachee zo’n 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus dikker begint te worden.
Serveer de gehakthachee met aardappelpuree en wintergroente.
*Exclusief bijgerechten
Het is dat ik niet van gehakt hou….maar ziet er onwijs lekker uit. Ik ga het aan mn moeder laten zien. Die is én gehaktfan én houdt van snelle maaltijden. Perfect dus!
Ahhh dat ziet er lekker uit. De moeite waard om eens te koken :)
Liefs,
Maria
De gehakthachee was heerlijk en o zo makkelijk klaar te maken. Dit is voor herhaling vatbaar.