Zoete Aardappel Gratin met Feta en Rozemarijn

Aardappelgratin is iets wat ik ken van Kerst, en toen ik de laatste keer een vijf-gangenmaaltijd op tafel toverde, zat daar ook blok aardappelgratin bij. Lekker lang in de oven gegaard, in boter en knoflook… Ik vond het dus een goed plan om zoiets weer eens te maken, maar dan een klein beetje anders. Niet met gewone aardappel maar met zoete aardappel en met smaken die daar goed bij passen. Eindeloos veel mogelijkheden zijn er dan, maar ik koos voor feta en rozemarijn. Een gouden combinatie als je het mij vraagt want dit schaaltje met gratin is héél snel op gegaan. Heerlijk is het, en ideaal als bijgerecht.

ZoeteAardapelGratin ST

4 van 5 stemmen

Porties0 personen

Ingrediënten

  • 25 gram roomboter
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 takje rozemarijn fijngehakt
  • 500 gram zoete aardappel in dunne plakjes gesneden
  • 150 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 200 gram feta in stukjes gebrokkeld

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de roomboter in een steelpan en voeg daar de knoflook en rozemarijn aan toe. Mix de drie ingrediënten met elkaar.
  • Roer in een grote kom de melk en slagroom door elkaar, en voeg daar het botermengsel, de feta en een beetje peper en zout aan toe. Roer door elkaar. Voeg ook de plakjes aardappel toe en hussel alles door elkaar.
  • Vul nu de ovenschotel met de plakjes aardappel en de rest van het mengsel. Schuif in de oven voor 50 minuten. Wanneer de kaas bovenop donker begint te worden kun je de ovenschaal afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat deze nog donkerder wordt. Hou het dus even in de gaten.

Notities

Ik gebruikte hiervoor een ovenschaaltje van 15x25cm

ZoeteAardapelGratin Pinterest

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close