Zo langzamerhand wordt het steeds lastiger om namen te vinden voor de pastarecepten hier op OhMyFoodness. Mijn favoriete gerechten zijn steevast pastarecepten en tsja… dat komt dus ook regelmatig hier op de site voorbij! Vandaag weer een nieuw probeersel, die erg goed uit de verf is gekomen. Dit gerecht is in zo’n twintig minuten klaar en je kunt er gemakkelijk je eigen draai aan geven.
Misschien heb je de reclames op tv over de vezelrijk pasta wel eens gezien. Vezelrijk pasta is een initiatief van Honig en is nog helemaal niet zo lang in de omloop. Anders dan bij de normale pasta’s, bestaat de Vezelrijk pasta uit 100% tarwe en bevat daarmee meer vezels dan gewone of volkoren pasta. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel -dus je zit sneller vol van Vezelrijk pasta!-, een goede stoelgang en ze kunnen cholesterol verlagend werken. Ieder persoon zou per dag gemiddeld 30 gram vezels moeten eten. Zo’n 90% van de mensen haalt dit niet en daarom probeert Honig met de nieuwe pasta dit te stimuleren. Een ander leuk weetje: Honig won met de Vezelrijk pasta de Jaarprijs Voedingscentrum 2011. Oja, en meer vezels betekent overigens geen afbreuk aan de smaak. Waar ik vaak vind dat volkorenpasta korreliger en minder smaakvol is dan normale pasta, is dit bij Vezelrijkpasta absoluut niet het verval!
Goed, genoeg over Vezelrijkpasta, op naar het recept.
Vezelrijkpasta met champignons en tomaat
Benodigdheden
- wok
Ingrediënten
- 2 tl zonnebloemolie
- 300 g vezelrijk pasta
- 200 g kipfilet
- 150 g gekookte ham
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 250 g champignons
- 4 lente uitjes
- peper en zout
- basilicum - vers of gedroogd
- kaas
- klontje boter
Instructies
- Snijd de kip en de ham in blokjes en zet ondertussen een pan zout water op voor de pasta. Snijd de champignons in vieren, de lente-ui in ringetjes en de cherrytomaatjes doormidden.
- Verhit 1 koffielepel olie in de wok en wok de kip met de ham totdat de kip gaar is en een krokant korstje heeft. Breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees vervolgens apart en verhit de tweede koffielepel olie in de wok.
- Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook tot het gaar is. De olie in de wok is inmiddels ook weer warm, dus voeg hier de champignons aan toe.
- Wanneer de champignons bruingekleurd zijn voeg je de tomaatjes en de lente-ui toe. Wok ongeveer vijf minuten door, totdat de tomaat uit elkaar begint te vallen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af maar houd een beetje van het kookvocht apart, zo’n 50 à 100 ml.
- Wanneer de tomaatjes grotendeels uit elkaar gevallen zijn, voeg je beetje bij beetje het kookvocht toe zodat de saus een beetje bindt. Wanneer de saus qua dikte gewenst is, voeg je het vlees en de pasta toe. Meng het geheel goed door.
- Voeg geraspte kaas (of blokjes), een klontje boter en basilicum toe en mix de pasta nogmaals goed door. Eventueel kun je het nu nog garneren met parmezaanse kaas of verse basilicum.
Lekker zeg! LIKE <3
Oeh, lijkt me lekker! Ik krijg er trek van en dat op de vroege morgen. :)
Dit recept ga ik sowieso voorstellen aan mama! Yum <3
Liiiike!! Ziet er goed uit!:)
Ziet er lekker uit, hoewel ik de tomaatjes weg zou houden, gezien ik daar niet zo van houd.
Ik heb dit recept net gemaakt. Mijn broertje en zusje vonden het, net als ik, lekker! In plaats van lente uitjes, had ik kastanje champignons gebruikt. En dan de helft kastanje en helft gewone champignons. De kaas vonden we iets te machtig er bij. Wij eten thuis altijd 500 gram pasta. Normaal is de hoeveelheid saus uit zakjes, wat meestal ook niet voor 500 gram is, genoeg er bij, maar dat was bij jou recept niet zo. De volgende keer zal ik er dus iets meer door heen doen ;) Maar een erg lekker recept! (morgen ga ik de oreo truffels maken :))
Wat leuk dat je het hebt gemaakt! Smaak blijft altijd subjectief natuurlijk, maar fijn dat je jouw draai eraan hebt kunnen geven. Ik ben benieuwd wat je van de truffels vindt!