Een ware trend op bakgebied: Cakepops. Je ziet ze steeds vaker in bakshops en ook kookboeken lijken deze hype op te pikken. Zo zijn de cakepops van Starbucks erg populair. Dat is ook niet gek, ze zien er superleuk uit, zijn erg lekker en zijn ook niet moeilijk te maken.
Wil jij een originele traktatie verzorgen of eens iets verrassends serveren bij de koffie? Lees snel verder!
Cakepops
Voor een originele traktatie maak je deze lekkere Cakepops.
Ingrediënten
- 1/2 cake zie basisrecept voor cake
- 1 zakje frosting voor dit recept Dr. Oetker
- 1 1/2 reep melkchocolade kan ook witte of puur zijn
- lollystokjes
- versiesels zoals hagelslag, discodip, etc
Instructies
- Prak de cake met een vork tot het kleine kruimels zijn.
- Maak de frosting volgens de verpakking.
- Meng de cake met de frosting, je krijgt nu een plakkerig cakemengsel.
- Maak kleine balletjes van het mengsel. Bedenk dat je zo’n bolletje in 1 of 2 keer in je mond moet kunnen stoppen. Geen oliebollenformaat dus!
- Steek in elk balletje een prikker en zet de kale cakepops een nachtje in de koelkast. Dit is belangrijk, want zo kan het mengsel wat opstijven en hecht het zich beter aan de prikker. Doe je dit niet, dan zullen de cakepops van de prikker afvallen of uit elkaar vallen!
- Smelt de volgende dag de chocolade au bain-marie (dit vind ik zelf de fijnste manier, kies de manier die je zelf het fijnstje vindt!)
- Haal nú de cakepops uit de koelkast. Hoe kouder ze zijn voor deze stap, hoe beter! Dip de balletjes in de warme chocolade. De balletjes hoeven niet helemaal bedekt te zijn, ik vind het wel leuk als je een beetje cake ziet. Je kunt ze nu het beste even vasthouden en laten uitlekken boven het bakje chocola.
- Dip nu je chocolade balletje in een van de versiersels!
- Als je met witte chocolade werkt, kun je ook kleurstof aan de chocolade toevoegen. Maak bijvoorbeeld roze of blauwe chocolade voor een extra leuk effect!
En ik heb ze geproefd: ze zijn heerlijk!
Één tip: eet er niet drie achter elkaar… Hihi!!
Wauw, dat ziet er echt superleuk uit! Misschien wel een tof idee voor stage, als afscheid. Maar dat duurt nog even, dus tot die tijd wacht ik in spanning af op je artikel over de frosting ;)
Ziet er goed uit! Mam heeft me hier laatst wat spulletjes voor gegeven dus ik ga binnenkort ook even lekker fröbelen hier mee.
Nog niet eerder gezien, wat leuk!
Dit… klinkt.. heerlijk… moet.. hebben!
Hoi Annebeth,
wat ziet dit er gaaf uit ! Bijna zonde om op te eten!!
Heb je al eens op de site gekeken van die cupcakes?? Ook al zo leuk, maar jij bent veelzijdiger, natuurlijk!!
XXX
Oh my god, ik ben verkocht!
Ja he?!
En ze zijn zo makkelijk te maken! :)
Oooh dat is veel makkelijker als ik dacht!
wou leuk recept ga het zekker proberen!!
Ze lijken heerlijk te worden, maar hoeveel van die frosting moet ik maken per 1/2 cake?
Houd gewoon dit recept aan; https://www.ohmyfoodness.nl/recepten/basisrecept-frosting
En voeg beetje bij beetje toe (steeds 2 eetlepels bijvoorbeeld) dan kun je zelf kijken wanneer de verhouding goed is!
ok thanks voor het snelle antwoord.
Help! Wat heb ik verkeerd gedaan… Ik heb gistermiddag het recept gevolgd en de pops in de koelkast gezet. Nu eruit gehaald, de stokjes laten los, de chocola stolt niet en na de dip rolt alles eraf incl. de chocolade….
Wher did I go wrong??
Het kan zijn dat er dan toch teveel frosting aan de cake is toegevoegd. Omdat de frosting (botercreme) vrij vet is, hecht de chocolade en het stokje niet goed aan de cakepop.
Ook kan het zijn dat de stokjes te klein of te smal waren. Dan zijn ze niet sterk genoeg om de cakepops te dragen. Natuurlijk kan het ook zijn dat de balletjes dan te groot zijn geweest.
Waarom de chocolade helemaal niet stolt kan ik je zo niet zeggen. Je hebt niets aan de chocolade toegevoegd?
Jeetje, wat een vrolijke traktatie! En zó origineel!
Jaaa ik heb een halve cake in de koelkast staan die ga vanmiddag lekker aan de slag!