Zomersalade met nectarine en burrata

460

Terwijl jullie dit lezen zit ik bijna met mijn billen in de Italiaanse zon en daarom vond ik het tijd voor een súper zomerse maaltijdsalade. Ik hoop dat het momenteel ook mooi weer is in Nederland maar bij ons weet je het natuurlijk maar nooit. Mocht het niet zo zijn en de weergoden minder positief gestemd zijn, bewaar deze zomersalade met nectarine en burrata dan gewoon even voor de wat mooiere dagen. Of je serveert hem nu alsnog, dan haal je het zonnetje zelf gewoon in huis. Hoe dan ook, ik maakte deze salade samen met Nanda en genoot er vervolgens van in een stralend zonnetje in onze achtertuin. Ik garandeer je: beter kan het bijna niet hoor! Door de heerlijk zachte burrata heb je eigenlijk geen dressing voor de salade nodig, een beetje extra vergine olijfolie en wat balsamico-azijn is meer dan voldoende.

Zomersalade met nectarine en burrata

Zomersalade met nectarine en burrata

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Zomersalade met nectarine en burrata

4 van 1 stem

Zomersalade met nectarine en burrata

Porties1 bord (per persoon)

Ingrediënten

  • 1 mini kropje Romaine sla
  • 2 nectarines
  • 5 cherrytomaatjes
  • 1/4 komkommer
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1/2 Italiaanse bol
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 bol burrata
  • extra vergine olijfolie
  • balsamico-azijn
  • peper en zout

Instructies

  • Was de sla en snijd deze vervolgens in reepjes.
  • Snijd de nectarine in partjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer in stukjes. Verdeel al deze ingrediënten over de sla op een bord.
  • Bak de ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan en laat dit even uitlekken op een vel keukenrol.
  • Snijd ondertussen de Italiaanse bol in grove stukken en hussel de croutons om met de Italiaanse kruiden, wat olijfolie en peper en zout.
  • Bak de croutons knapperig in een koekenpan. Zorg ervoor dat de buitenkant lekker knapperig is maar de binnenkant van de croutons zacht blijft.
  • Verdeel de croutons en knapperige plakjes ontbijtspek over de groenten op het bord.
  • Leg de bol burrata in het midden bovenop de salade en maakt de zomersalade af door er extra vergine olijfolie en wat balsamico-azijn overheen te sprenkelen.

Join the Conversation

  1. Hoi!

    Dit lijkt mij een heerlijke salade, echt zin in! Ik mis alleen de nectarine in de bereidingswijze..

    1. Ik bedoel in de ingredientenlijst.. (het is nog vroeg ;))

  2. Charlotte says:

    Klinkt heerlijk. Ga ik zeker proberen. Hoeveel nectarines heb je nodig? Ze staan namelijk (nog) niet in het ingredienten lijstje.

  3. Sanne says:

    Klinkt als een lekkere salade! Alleen moet de nectarine er nog bij in de ingrediënten lijst

    1. Sanne says:

      Oh dat stond al bij de reacties haha sorry!

  4. Net gegeten en echt lekker! Fris, fruitig en de burrata was echt lekker (wel een heel gedoe om er een te vinden. Tip; ga naar een grote AH)
    Volgende keer doe ik iets meer ontbijtspek denk ik voor het zoutige. Een nectarine had ik gebruikt en was prima. Bedankt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close