Traybake met aardappel en worstjes

Het maken van traybakes heb ik de laatste tijd echt een beetje ontdekt. Een traybake is eigenlijk niets meer of minder dan tal van ingrediënten op een bakplaat mikken en dit in een buts in de oven laten garen. Ik vind het werkelijk waar ideaal voor een doordeweekse dag, zeker op dagen dat ik eigenlijk niet zoveel tijd heb om ’s avonds te koken omdat ik nog tal van andere dingen te doen heb bijvoorbeeld. Wat ik ook ideaal vind aan een traybake is dat je in de tijd dat het gerecht in de oven zit, jij alvast de afwas kunt doen, de tafel kunt dekken, je kind een schone luier kunt geven, een rondje kunt hardlopen of wat je dan ook maar in gedachten hebt. In de video van vandaag maak ik een traybake met aardappel en worstjes. Klinkt wellicht niet heel spannend maar door toevoeging van de maple syrup wordt het hele gerecht licht zoetig en een beetje plakkerig – súper lekker!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Traybake met worstjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Traybake met aardappel en worstjes

2.78 van 18 stemmen

Traybake met aardappel en worstjes

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 500 gr krieltjes met schil
  • 2 rode uien in partjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 gr worstjes bijv. chipolata
  • 1 tros tomaten 300 gr
  • 1 el olijfolie
  • 2 el maple syrup
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Was de krieltjes grondig onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de ui in partjes en doe deze samen met de krieltjes in een kom.
  • Voeg de olijfolie, maple syrup, peper en zout toe en schep het geheel even goed om.
  • Spreid de aardappeltjes en partjes ui uit over de bakplaat. Plet twee teentjes knoflook en leg deze tussen de andere ingrediënten op de bakplaat.
  • Verdeel de takjes tijm en rozemarijn over de aardappeltjes en schuif de bakplaat 15 minuten in het midden van de oven.
  • Leg na 15 minuten het trosje tomaten en de worstjes bij de aardappels en ui op de bakplaat.
  • Schuif de bakplaat vervolgens nogmaals 25 minuten in de oven, net zolang tot de worstjes gaar zijn en de aardappeltjes zacht.

Join the Conversation

  1. Andrea says:

    Soms kan het zo makkelijk zijn. Heerlijk dit! Ik ben dol op bakplaatmaaltjes.

  2. Janneke says:

    Heerlijk dit gerecht! Ik ben fan! :-D
    Zo makkelijk en heel smaakvol!
    Als je nog meer lekkere traybakes weet……………..:-)

  3. Leonie says:

    Vanavond gemaakt, was heeerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close