Tijdens het OMF minionderzoek werd massaal aangegeven dat jullie graag meer YouTube filmpjes wilden zien. Vooruit dan maar, bij deze de eerste. Ik heb al meer filmpjes opgenomen maar dit is toch weer een tikkeltje minder amateuristisch (opgenomen met een betere camera) én ik breng mezelf in beeld. Iets dat ik heel eng vind maar waar ik aan moet wennen. Ik vind het een mooi streven om iedere week een filmpje te uploaden, maar dit kan ik niet beloven. Ik zal in ieder geval mijn best doen om het vaker te doen. Voor nu wens ik je veel plezier met kijken, ik laat je vandaag namelijk zien hoe je Carrotcake maakt. Onder het filmpje heb ik het recept ook nog uitgeschreven.
Wat heb je nodig?
Voor de cake:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 fijngeraspte winterpeen
- 150 gram kristalsuiker
- 150 gram roomboter
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel
Voor de frosting:
- 50 gram roomboter
- 125 gram poedersuiker
- 100 gram Monchou
1. Verwarm de oven voor op 175°C en smelt de boter in een steelpannetje. Vet ook een vierkante bakvorm goed in of bekleed met bakpapier.
2. Doe de wortel, suiker, eieren en de kaneel in een kom en giet hier de gesmolten boter bij. Meng dit even goed met een garde door.
3. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel aan de natte ingrediënten toe en vouw dit met behulp van een lepel of spatel door het beslag. Doe dit tot alle ingrediënten net gemengd zijn.
4. Stort het beslag in de bakvorm en strijk het geheel glad met een pannenlikker of de achterkant van een lepel. Bak de Carrotcake in 40-45 minuten in het midden van de oven gaar. Laat de cake vervolgens minimaal een uur afkoelen.
5. Meng voor de Creamcheese frosting alle ingrediënten door elkaar, zorg ervoor dat de boter goed zacht is. Blijf net zo lang mixen tot de poedersuiker volledig is opgelost en je een zachte frosting hebt. Smeer de frosting op de Carrotcake.
*Helaas is het gebleken dat andere ‘webmasters’ de recepten en foto’s op OhMyFoodness zo fijn en lekker vinden, dat ze het gewoon klakkeloos kopiëren en op hun eigen website plaatsen, alsof ze het zelf hebben gemaakt. Zonder bronvermelding dus. Ik ben hierdoor genoodzaakt om mijn foto’s voortaan te voorzien van een watermerk. Artikelen die vanaf nu geschreven worden bevatten foto’s met een watermerk. Artikelen die reeds ingepland zijn nog niet.
Heel leuk filmpje! Al vind het beslag er wel apart uit zien haha maar het eindresultaat ziet er lekker uit. Ik heb het zelf nog nooit op maar wil het zeker eens proberen.
Wat een superleuk en handig filmpje. Ik ben gek op carrotcake, alleen niet op frosting met boter. Eens wat anders voor verzinnen en dit recept namaken. Yum!
Oh gosh dat ziet er lekker uit zeg! Hemels!
Leuk dat je jezelf ook in beeld hebt gebracht! Snap dat het spannend is, maar het maakt je filmpjes wel wat persoonlijker en leuker :) De cake lijkt mij ook erg lekker, misschien maar eens proberen. Wat vervelend trouwens dat je nu een watermerk moet gebruiken!
proef je ook dife stukjes wrortel als structuur of is het gewoon 11 geheel ?
Van de wortel proef je niets meer, de echte wortelsmaak en textuur zijn compleet verdwenen. Het is nu gewoon een lekker zoete cake geworden.
Leuk filmpje! Ga ik zeker proberen dit weekend. 1 tip voor het filmen (ja ik ben een enorme betweter XD): ik zou de camera meer uitzoomen. Ik irriteerde me aan een te vol beeld. Maar verder een leuk en handig filmpje!
Dit vind ik echt een TOP artikel! Soms bekijk ik blog-artikelen op mijn mobiel en vaak als er gefilmd is staat er geen tekst meer bij. Nu kan ik gewoon zelf kiezen, kijk ik het filmpje of lees ik het recept? Ja, echt vaker doen!
Trouwens, mijn carrotcake recept bevat veeel meer ingredienten zoals gewelde rozijnen, verschillende nootjes, gemberpoeder, vanille-extract en kaneel. En in de topping doe ik vaak ook wat creme fraiche & citroensap. Mocht je het recept willen (ja het is echt een aanrader, zelfs zo erg dat ik het nu op elke verjaardag moet maken terwijl ik ook wel andere dingen wil uitproberen haha) kan ik het wel hier posten of sturen! Echt niet te versmaden
Bedankt voor je compliment Petra, fijn om te horen!
Carrotcake kun je inderdaad nog uitgebreider maken dan als ik hem heb gemaakt, dit is echt een basisrecept. Persoonlijk ben ik geen fan van rozijnen en mijn vriend is allergisch voor noten, dus dan vallen dat soort dingen al heel snel af haha. Gemberpoeder is inderdaad een goeie als je de cake wat pittiger wilt hebben. Dank voor de suggesties!
Haha ja dan zijn dat inderdaad geen opties! En cranberries? Of vind je dat ook niks? :p
Gemberpoeder / kaneel / citroenrasp geven de cake inderdaad net wat meer “spice”. Ook vind ik m bijv lekkerder met bruine suiker en evt wat suiker vervangen voor vanillesuiker of vanille-extract. Maargoed, zo kan ik wel doorgaan haha.
Ik eet hem gewoon het liefst op deze manier ;)
Superleuk filmpje! Echt vaker doen!
Ik was ook al tijden op zoek naar een simpel en lekker carrotcakerecept dus die gaan we gauw proberen!
Thanks! Hoop dat je de uitkomst van dit recept lekker gaat vinden ;)
Ik heb het recept vanmiddag gemaakt. Alleen de carrotcake zonder frosting. Heerlijke cake! Je proeft niks meer van de wortel.
Wat leuk! Merk je helemaal niets meer van he?
We hebben hem vanmiddag gemaakt, hij was heerlijk. We hebben de frosting een beetje gepimpt met een scheutje Malibu. Goeie toevoeging, al zeg ik ’t zelf :-)
Oef, dat klinkt ook goed! Die ga ik zeker onthouden.
Hoi Sabine,
Dit zit er echt superlekker uit, en je filmpje is ook erg goed gelukt!
Welke maat bakblik heb je gebruikt?
Groetjes, Iris
Bedankt voor het compliment Iris! Ik heb een vierkant bakblik van 20×20 cm gebruikt.
Dankjewel! Dan weet ik dat ik een dubbele portie moet maken ;)
Super leuk filmpje Sabine! Yum, dit ga ik zeker ook een keertje maken (met bronvermelding natuurlijk haha ;)) xoxo
Dankje! Ben benieuwd wat je ervan vindt.
Hij was heerlijk !!
Dit lijkt me een heerlijke carrot cake, ik zou deze graag willen maken voor mijn verjaardag. Hoelang kun je hem bewaren incl de frosting?
Liefss
Nou, het recept is eigenlijk gewoon van de Albert Heijn, over klakkeloos kopiëren zonder bronvermelding gesproken ;)
Alleen heb jij de rozijnen eruit gelaten.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R179268/carrot-cake-wortelcake
Misschien moet je even in het woordenboek kijken wat ‘kopiëren’ precies betekent. Zo gebruik ik inderdaad geen rozijnen en ook Monchou in plaats van normale roomkaas en is het nú al geen kopiëren meer te noemen. En tja, de rest van de ingrediënten zijn toch echt basisingrediënten + hoeveelheden voor een carrotcake + frosting, daar ontkom je dus niet aan. Zoek het internet af en je zult ‘em waarschijnlijk nog veel vaker tegenkomen.
Vandaag gemaakt! Echt super lekker. Hoe kan het alleen dat hij zo slecht omhoog komt? Hij blijft inderdaad vrij dun. Nog een tip hoe hij wat hoger wordt?
Groetjes Barbara
Even een theelepel bakpoeder toevoegen, ik denk dat dit de cake ook nog wel wat meer omhoog brengt.
Dit ziet er heerlijk uit hoor. Maar kan ik ipv bakmeel amandel of pompoenmeel gebruiken? Ook zou ik de suiker vervangen voor kokosbloesemsuiker, dan heb je een gezondere variant.
Als je een gezondere variant wilt kun je beter deze maken: https://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/snacks-omf-eet/paleo-carrotcake
Net een stukje bij de koffie gehad. Hij is echt heerlijk! En makkelijk te maken, dus deze ga ik vaker bakken.
Klinkt lekker! Kan ik de cake (zonder frosting) van tevoren maken en invriezen?
Ja hoor, wel langzaam ontdooien wanneer je hem wilt serveren!
Hoi, hoe kan ik hem het best bewaren? In of uit de koelkast?
Buiten de koelkast in een afgesloten trommel.