Pastaschelpen met Spinaziericotta en Gebakken Pompoen

938

Ik deed een paar maanden geleden boodschappen voor OMF bij een grote Jumbo hier in de stad. En terwijl ik dat deed viel mijn oog op deze megaschelpen. Ik kende ze natuurlijk wel, maar had er eigenlijk nog nooit iets mee gemaakt. Heb dus een zak in mijn karretje gegooid met het voornemen ermee iets voor OMF te maken. En dat duurde even, want ik had regelmatig al een pasta op de planning staan en nog geen idee voor deze schelpen. Totdat ik me ging voorbereiden op gerechten voor na de zomer en voilà, pastaschelpen met gebakken pompoen it is. Ik vulde de schelpen met een romige ricotta, gemengd met Parmezaan en gebakken spinazie. Oi, wat was het lekker. Ik ga het snel weer op de planning zetten :-)

0 van 0 stemmen

Pastaschelpen met Spinaziericotta en Gebakken Pompoen

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren In de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • Pan met water
  • 2 Koekenpannen
  • Mengkom
  • 1 grote schaal, of twee kleine

Ingrediënten

  • 200 gram pastaschelpen
  • 600 gram pompoenblokjes
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 500 gram ricotta
  • 90 gram Parmezaanse kaas in poedervorm
  • peper
  • zout
  • Parmezaanse kaas blok, voor schaafsel

Instructies

  • Breng de pan met water aan de kook en kook hierin de pastaschelpen volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en bak op hoog vuur de pompoenblokjes mooi bruin. Zet het vuur vervolgens wat zachter zodat de blokjes langzaam kunnen garen.
  • Verhit in de andere pan een beetje olijfolie en voeg de geraspte knoflook hieraan toe. Laat zachtjes meebakken en voeg vervolgens in etappes de spinazie toe. Laat slinken.
  • Terwijl de spinazie slinkt, en de pompoenblokjes garen, maak je de ricottavulling; meng de ricotta los, en voeg vervolgens de Parmezaanse kaas (poeder) toe. Roer goed door. Voeg een beetje peper en zout toe, en daarna ook de inmiddels geslonken spinazie. Roer door.
  • Giet de pastaschelpen af en spoel even onder koud water. Roer een beetje olijfolie door de schelpen heen zodat ze niet aan elkaar vastplakken.
  • Vul alle schelpen met een eetlepel van het ricottamengsel en leg in een schaal. Wanneer alle schelpen gevuld zijn verdeel je de pompoenblokjes erover. Maak af met wat schaafsel Parmezaan.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Pastaschelpen met spinaziericotta en gebakken pompoen

Join the Conversation

  1. Wat een heerlijk recept! Deze ga ik opslaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close