Paddenstoelenstoof met aardappelpuree

Alle paddenstoelenfanaten opgelet: deze paddenstoelenstoof bevat geen vlees maar wel héél véél paddenstoelen: 1 kg in totaal. Dat is een heleboel inderdaad maar dan heb je direct een reden om de lokale groenteboer even een bezoekje te brengen. Soms deel ik gerechten zoals stoofschotels en krijg ik altijd vragen wat daar nou bij te eten. Ik kies eigenlijk altijd voor rijst of aardappelpuree en om dit gerecht helemaal compleet te maken besloot ik ook direct maar mijn simpele aardappelpuree-recept met je te delen. Wat mij betreft is deze stoof een ideaal wintergerecht, enorm smaakvol en de marsala in het gerecht geeft het net een beetje diepgang. Mocht je geen marsala kunnen vinden dan kun je ook een scheutje port toevoegen.

Paddenstoelenstoof met aardappelpuree

Paddenstoelenstoof met aardappelpuree

3 van 8 stemmen

Paddenstoelenstoof met aardappelpuree

Porties4 personen
Moeilijkheidsgraad gemiddeld
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Hoelang te bewaren bij voorkeur direct opeten

Ingrediënten

Paddenstoelenstoof

  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 winterpeen - in blokjes
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 1 kg gemengde paddenstoelen
  • 2 el bloem
  • 4 el marsala
  • 200 ml bospaddenstoelenbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 2 takjes tijm
  • 4 blaadjes salie - fijngehakt
  • peper en zout

Aardappelpuree

  • 800 g kruimige aardappelen - geschild en in stukken
  • 50 g roomboter
  • scheutje melk
  • 1 tl mosterd
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies

  • Smelt een beetje boter in een braadpan en voeg hier de knoflook en ui aan toe. Fruit dit aan tot het goed begint te geuren en voeg dan de tomatenpuree toe.
  • Doe de winterpeen, rode paprika en gemengde paddenstoelen in de pan en bak deze al omscheppend 10 minuten mee.
  • Doe de bloem in de pan en schep goed om tot alle groenten zijn voorzien van een dun laagje bloem.
  • Schenk de marsala en bospaddenstoelenbouillon in de pan en voeg hier het laurierblaadje, de kruidnagels, tijmblaadjes en salie aan toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de paddenstoelenstoof net zolang op laag vuur stoven tot je de aardappelpuree klaar hebt en breng op smaak met peper en zout.
  • Kook voor de aardappelpuree de aardappels in 25 minuten helemaal gaar.
  • Giet de aardappels af en doe de boter en melk in de pan. Stamp de aardappels tot een fijne puree.
  • Breng de aardappelpuree op smaak met de mosterd, nootmuskaat, peper en zout.
  • Serveer de aardappelpuree met de paddenstoelenstoof.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Paddenstoelenstoof met aardappelpuree

Join the Conversation

  1. Daan Berends. says:

    Het recept met de paddenstoelenstoof heeft echt veel te veel massala kruiden….
    Volgende keer maak ik ‘m zonder en denk ik dat ie een stuk lekkerder is.

    1. Henri says:

      Beste Daan, je bent in de war , het moet marsala zijn in plaats van massala. Dat is een soort rode wijn met de smaak die een beetje lijkt op Port.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close