Mijn liefde voor champignons gaat diep, het liefst gebruik ik ze bij ieder recept. Combineer champignons met pasta en je hebt zonder twijfel mijn favoriete gerecht al snel op tafel staan. Op de blog van Kay kwam ik een recept tegen voor Country Club Chicken. Nu ben ik totaal geen fan van warm fruit, maar de saus die ze bij het gerecht serveerde deed mij al stuiteren voordat ik verder had gelezen. Met een paar kleine aanpassingen toverde ik een vergelijkbaar gerecht op tafel waar Tim en ik van hebben zitten smullen. Ik zelfs twee keer, want ik had een kliekje voor lunch de volgende dag, yes! Deze spaghetti met kip in champignonsaus is verrukkelijk en helemaal niet lastig om te maken.
Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)
- 200 gram spaghetti
- 2 kipfilets
- 1 blik Unox geconcentreerde champignonsoep (515 ml)
- 1 grote ui
- 1 bakje kastanjechampignons (250 gram)
- 6 plakjes gedroogde of gerookte ham
- 50 ml droge witte wijn
- handvol geraspte kaas
- peper en zout
- olijfolie
1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie.
2. Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Ik gebruik zelf kastanjechampignons omdat deze minder vochtig zijn en wat meer smaak hebben naar mijn idee, maar voel je vrij om gewoon voor de witte champignons te gaan. Kruid de kipfilets royaal met peper en zout.
3. Doe een klein beetje olijfolie in een pan en bak hierin de plakjes ham tot ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens op een stukje keukenpapier uitlekken.
4. Doe nogmaals een klein beetje olie in de pan en bak hierin de kipfilets rondom goudbruin en leg ze vervolgens in het midden van de ovenschaal. De kipfilets hoeven van binnen nog niet gaar te zijn.
5. Fruit in het achtergebleven vet de ui en voeg na een minuut of drie de champignons toe. Bak tot de champignons beginnen te slinken en breng op smaak met peper en zout.
6. Verkruimel de krokante plakjes ham en doe deze bij het champignonmengsel in de pan. Voeg ook de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen.
7. Voeg vervolgens de champignonsoep toe. Let op dat dit niet de reguliere champignonsoep is, maar de geconcentreerde versie (bijvoorbeeld van Unox). Het heeft wat weg van een dikke pasta. Verhit de saus een paar minuten tot het begint te bubbelen en voeg dan de kaas toe. Roer nog even goed door.
8. Schep de saus over de kipfilets. In eerste instantie zul je denken dat de saus veel te dik is, maar dit komt zo allemaal goed wanneer de kipfilets in de oven gaan.
9. Zet de ovenschaal zo’n 30 minuten in het midden van de oven tot de kipfilets van binnen gaar zijn en de saus dunner is geworden en begint te bubbelen. Terwijl de kipfilets in de oven staan kook je de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Serveer de spaghetti met de kipfilet bovenop en schep de saus eroverheen. Dankzij de geconcentreerde champignonsoep heeft deze saus een intense champignonsmaak, heerlijk. Uiteraard kun je deze saus ook maken voor diverse andere gerechten.
De kipfilets in de saus laten garen is een enorm goede keuze geweest. De kipfilets blijven zo heerlijk mals en smaken kunnen zo goed in elkaar overlopen.
Ohh lijkt me heerlijk! Ik lustte eerst geen champignons maar kan het nu wel waarderen.
Mjammie! Ik houd ook echt van champignons, het liefst kastanje champignons. Eergister at ik ze nog met een schnitzeltje en gister varkenshaas met champignonroomsaus, heerlijk!
Varkenshaas met champignonroomsaus is ook heerlijk. Jam.
Gisteren gemaakt en vandaag het kliekje als lunch. Wat een heerlijk gerecht zeg!!
Kan dit ook met water ipv wijn?
Als je geen wijn wilt gebruiken laat je het gewoon helemaal weg. Niet nodig om het dan te vervangen!
We hebben het toch gewoon gebruikt, en oh my goddd wat was dit lekker haha!
Ik heb deze ook gemaakte het was heerlijk! Nu vroeg ik mij af of je deze ook in de slowcooker kunt bereiden? Zo ja, welke tijd zou jij adviseren?
Sinds ik een crockpot cadeau heb gekregen (oh year ;)!), ben ik helemaal verslingerd aan het gemak en de smaak van het eten. Heerlijk. Dus mocht je inspiratieloos zijn? Je maakt cast velen blij met een mooi recept. Ik heb de pulled pork en de kip pinda (de laatste) ook gemaakt. Mjam wat lekker!!