Favoriete recepten hier in huis

Het hebben van een foodblog werkt erg motiverend om gevarieerd te eten. Iedere week probeer ik zoveel mogelijk nieuwe gerechten op tafel te zetten want ‘dat is leuk voor OMF’. Het komt dan ook niet vaak voor dat we meerdere keren hetzelfde gerecht eten. Stom eigenlijk, want alles wat gepubliceerd wordt vinden we ook erg lekker, maarja… content moet natuurlijk blijven komen. Er zijn echter een aantal gerechten die we wél wat vaker eten en dat zijn dan ook met recht favoriete recepten van ons te noemen. Welke dit zijn laat ik vandaag aan je zien.

babi ketjap Babi Ketjap
Ik kondigde het al een paar keer eerder aan en onlangs heb je het recept voor deze Babi Ketjap al kunnen vinden. Met stipt op nummer 1. voor mij staat dit gerecht. Het klopt aan alle kanten qua smaak, het vlees is heerlijk mals… echt een Sabine gerecht. Jam! Kon ik dit iedere week maar eten.

DSCF2972Brownies
Deze brownies zijn een beetje mijn ding en ik heb nog niemand gehoord die ze niet lekker vindt. Het artikel is zoals je ziet al flink oud, de brownies maak ik nog regelmatig. Ze zijn een beetje anders dan anders, want het knapperige korstje dat eigenlijk op een brownie hoort te zitten laat ik voor wat het is. Ik giet er namelijk altijd een combinatie van slagroom en gesmolten chocolade overheen, wat zorgt voor een heerlijke topping van chocolademousse.

crostinimakreel3Makreelsalade
Eigenlijk is het gerookte makreel an sich dat zo in de smaak valt. Ik vind het heerlijk om de gerookte makreel te pluizen en vervolgens door een pastasalade heen te doen, maar er een salade op zich van maken en dit vervolgens op toast te eten is toch ook wel erg geslaagd. We eten het niet héél vaak, maar iedere keer dat we het eten is het toch wel een klein feestje.

foeyonghai3Foe Yong Hai
Foe Yong Hai eet ik al sinds kleins af aan en blijft ook een favoriet recept hier in huis. Van mij voornamelijk, Tim loopt er niet zo warm van maar vindt het wel lekker. Het is gezond, zit boordevol groenten en is makkelijk te maken.

DSCF5713Gevulde Eieren
Een ongetwijfeld favoriet hapje bij ons zijn gevulde eieren. Ik maak ze ook eigenlijk altijd op dezelfde manier en ze zijn altijd als eerste op tijdens een feestje. Makkelijk te maken (ook van te voren) en eigenlijk zou ik dit vaker moeten doen. Voor lunch bijvoorbeeld.

hachee9Hachee
Hachee is een gerecht dat ik van huis uit heb meegekregen en ik vind het heerlijk. Vaak eten doen we het niet omdat ik de sucadelappen altijd veel te duur vind wanneer ze niet in de aanbieding zijn, maar als ik tijdens het koken de geur in huis ruik brengt het me altijd weer even ’thuis’. Het lekkerst is de hachee met hutspot, een favoriete stamppot van ons.

kruidigeknoflooksaus2Kruidige Knoflooksaus
De kruidige knoflooksaus is een favoriet van Tim en eigenlijk moet ik deze saus overal bij maken. Bij taco’s, patatjes, wraps etc. Tim kan dit altijd wel eten. Ik vind het niet erg, de ingrediënten voor deze saus heb ik altijd wel in huis en liefde gaat altijd door de maag toch?

DSCF6495Las Vegas appeltaart
Heeft dit nog uitleg nodig? Tim wil deze taart eigenlijk altijd voor iedere gelegenheid die zich voordoet. Oerslecht maar wel erg lekker. Zelf ben ik er geen enorm fan van en zit ik na een ministukje al propvol. Vriendlief kan rustig een halve taart naar binnen werken.

tacohotpot3Mexicaans taco/tortilla pannetje
Mexicaans is sowieso een geliefd thema hier in huis, maar een van onze favoriete recepten is toch wel het Mexicaans taco/tortilla pannetje. Smakelijk, gezellig eten en het ziet er erg leuk uit op tafel. Bovendien is het niet eens zo ongezond en kan het dus rustig op een doordeweekse dag gegeten worden.

risottofunghi4Risotto funghi met spek
Risotto is één van de lekkerste gerechten uit de Italiaanse keuken als je het mij vraagt, ik ben er dól op. Ik vind het erg leuk om te variëren met verschillende risotto recepten, maar degene met champignons en spekjes blijft favoriet bij ons. Lekker met veel Parmezaanse kaas.

spareribsklein5Spareribs
Spareribs is het favoriete vlees van Tim maar helaas is het vrij aan de prijs en erg slecht. We eten het dan ook niet heel vaak, maar wanneer de gelegenheid zich voordoet is het voor Tim makkelijk kiezen. Het lekkerst en het leukst vind ik het om ze rauw op de markt te kopen en ze vervolgens zelf te bereiden.

Naast de bovenstaande gerechten zijn we gek op nog tál van andere dingen. Wraps zijn hier bijvoorbeeld niet uit huis weg te denken en hier probeer ik iedere keer weer mee te variëren. Je kunt hier ook alle kanten mee op en dat maakt het een leuke uitdaging om telkens iets vernieuwend op tafel te zetten. Voor pasta geldt hetzelfde. Ik ben zoals jullie weten een enorm pasta fan en wil het iedere week toch wel een keer eten. Ook hiervoor geldt dat het wekelijks best een ander recept mag zijn. Eén ding dat nog op mijn to make lijstje staat is het zélf maken van pasta.

Sinds kort is het receptenoverzicht op OMF compleet vernieuwd. Bij ieder recept zie je nu een foto van het gerecht staan, dat het voor jou wellicht makkelijker maakt om iets te kiezen om te maken.

Wat zijn jouw favoriete gerechten?

Join the Conversation

  1. Nell Nijssen says:

    Babi ketjap en makreel zijn hier ook behoorlijk populair. Verder homemade pizza, vispotjes, Griekse salade en soep natuurlijk.

  2. Hester says:

    Lijken me stuk voor stuk heerlijke gerechten! Bij ons favoriet: Joodse sinaasappel-chocolademousse (die is echt god-de-lijk), zalmpakketjes uit de oven en gerookte kipsalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close