Pinda-noedelsoep

Mijn hemel wat ben ik toch dol op internationale keukens. Vooral de Aziatische keuken is een van mijn favorieten. Eindeloos variëren met ingrediënten, spicy gerechtjes, romige milde curry’s.. Ik houd ervan. Een paar weken geleden at ik de Javaanse pindasoep van Albert Heijn, zo’n emmer die je voor € 3.00 kunt kopen en waar alleen nog kokend water bij moet. Ideaal, snel klaar en verrassend lekker. Het smaakte bij ons in huis in ieder geval naar meer en daarom ging ik aan de slag met het maken van mijn eigen pinda-noedelsoep. Op Pinterest vond ik een aantal recepten die ik heb gebundeld tot mijn favoriet. En wat hebben we enorm gesmuld van deze soep. Jammer dat ik zo keurig voor twee personen had gekookt, ik had er rustig meer van op gekund.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 kipfilet à 200 gram
  • 2 nestjes woknoedels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • ½ blik kokosmelk
  • 400 milliliter kippenbouillon
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel Pimentón
  • 1 ½ eetlepel rode currypasta
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ theelepel vissaus
  • chilipeper naar smaak
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels sesamolie

Ter garnering:

  • verse koriander of bladpeterselie
  • gefrituurde uitjes

1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een eetlepel sesamolie goudbruin en gaar. Haal de kipfilet uit de pan en zet even apart. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes, schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd de champignons in plakjes.

2. Verhit een nieuwe eetlepel sesamolie in dezelfde pan en stoof hierin de paprika en zoete aardappel tot deze zacht beginnen te worden. Voeg dan de champignons samen met een fijngehakt teentje knoflook toe en bak nog even kort mee.

3. Verhit ondertussen de kippenbouillon en roer hier de pindakaas door tot deze is opgelost.

4. Doe de Pimentón en de currypasta bij de groenten en schep het geheel goed om. Laat ongeveer twee minuten meebakken tot de groenten zijn bedekt met een laagje currypasta.

5. Voeg de kip bij de groenten en schenk hier de bouillon met pindakaas en de kokosmelk bij. Roer het geheel goed door en breng de soep op smaak met de sojasaus, vissaus, limoensap, chilipeper en de bruine suiker.

6. Breng de soep aan de kook en laat deze 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg vervolgens de woknoedels toe en kook deze in 3 – 4 minuten gaar. Serveer de soep direct.

In principe zou je deze soep een dag van te voren kunnen klaarmaken om de smaken goed in te laten trekken. Zorg er echter wel voor dat je de noedels pas op het allerlaatste moment – vlak voor het serveren – pas toevoegt, ze zuigen namelijk een hoop van het vocht in zich op.

Pinda-noedelsoep

Join the Conversation

  1. MySimplySpecial says:

    Dat ziet er goed uit, al ben ik bang dat dit niet zo mijn smaak is.

  2. Marije says:

    Ziet er weer heerlijk uit! Die ga ik maken voor mijn meneer! Wel zonder kip, want hij eet helaas geen vlees!

  3. Susanne says:

    Dat ziet er onwijs lekker uit! Als ik pinda lees ben ik al snel blij haha. Jammer dat er best veel ingrediënten voor nodig zijn die echt gekocht moeten worden hiervoor. Je hebt me wel op ideeën gebracht!

  4. Hester says:

    Lange ingrediëntenlijst, maar het is wel iets wat ik écht een keer zou willen proberen! Lijkt me heel smaakvol.

  5. Nomm, ziet er erg lekker uit! Zeker eens proberen. Gaat vast ook goed met groentebouillon neem ik aan.

    1. Sabine Author says:

      Ja hoor, dat kan ook prima.

  6. Joyce says:

    Wow ziet er lekker uit! Ik heb pindasoep altijd een beetje gek gevonden, maar ik denk dat ik hem toch maar eens moet gaan maken!

  7. Foodalicious says:

    Alleen de kip en limoen nog in huis halen en dan ga ik dit recept zeker deze week nog uitproberen!! Ik hou van noodlesoup en van pinda´s en een combinatie van die twee lijkt me heerlijk :)

  8. Anniek says:

    Oh hmm, dit lijkt me echt lekker! Ik wil altijd nog eens een keer pindasoep proberen, en dit ziet er echt goed uit, fotogeniek gerecht!

  9. Dat ga ik zsm uitproberen!

  10. Dennise says:

    Zou deze ook in de slowcooker kunnen?

  11. anske says:

    kan ik hier ook paprikapoeder gebruiken ipv pimenton?

    1. Sabine Author says:

      Zeker, al mis je dan wel het rokerige smaakje in de soep dat pimenton achterlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close