De week van OMF #11

Er begint weer een klein beetje ritme in ons leven te komen. Aan de Wat stond er op tafel van gisteren heb je al kunnen zien dat er minder klusmaaltijden tussen zaten en hoewel deze editie van De week van OMF alsnog veel klusfoto’s bevat, was er ook ruimte voor andere activiteiten. Ik had een paar uurtjes tijd voor OMF, werkte gewoon in het hotel (deze keer vier dagen), maakte voor het eerst weer een eetplanning en oefende mijn presentatie die ik vandaag houd bij Unilever!

Maandag

foto 1Ik begon de nieuwe week met een ochtenddienst in het hotel, van 06.45 – 15.00 uur is dat. Eenmaal thuis (in het nieuwe huis) zette mijn mam en ik samen de nieuwe eetkamerstoelen in elkaar. EETKAMERSTOELEN, ik heb straks gewoon een eettafel, YES! De tafel volgt hopelijk deze week (op maat gemaakt en van grof stijgerhout, deze gaan we zelf nog beitsen) en ik wilde daar graag wat modernere stoelen bij. Deze zijn het uiteindelijk geworden. Zes stuks, van Leen Bakker.

Tot een uur of zeven klusten we in het huis, daarna naar ons oude huis om te eten en op tijd naar bed te gaan.

Dinsdag

foto 2Dinsdag werkte ik weer een ochtenddienst in het hotel. Toen ik thuis kwam zag ik deze lobbes het er even flink van nemen. Luiaard.

foto 3Daarna aan de slag met het avondeten, kleurrijk geheel zo in de pan! ’s Avonds uiteraard weer wat geklust in het nieuwe huis.

Woensdag

foto 4Woensdag had ik een avonddienst in het hotel (ik vertrek dan om 14.00 uur van huis) en dus had ik ’s ochtends tijd voor wat andere dingen. Om 07.30 uur was ik in het nieuwe huis om de loodgieter op te vangen. Ik had mijn sexy kluskleding aan om zelf ook het een en ander te kunnen doen.

foto 5Snack-/lunchtime. Alpro Mild & Creamy Aardbei-Rabarber met muesli, chocolade, kokos en pistache.

foto 6Ik ging op tijd weer richting huis om wat spullen in te pakken maar ook om een eetplanning te maken. Ik doe dit laatste altijd aan de hand van mijn agenda, daaraan kan ik namelijk precies zien wanneer ik wat uitgebreider kan koken en wanneer een recept voor OMF’s Studentenkeuken bijvoorbeeld makkelijk uit te voeren is. Mijn agenda voor maart was en is behoorlijk vol zoals je ziet. Alle blanco stukken waren gereserveerd voor klussen in het huis.

Om 13.00 uur kwamen er nog kijkers voor ons oude huis, niet veel later vertrok ik naar het hotel om te werken. Ik was uiteindelijk om 23.30 uur weer thuis. Op naar bed!

Donderdag

foto 7Donderdag was voor mij echt een doe-dag. Ik had de hele dag geen moet-dingen op de planning staan en daarom deed ik vanalles voor het nieuwe huis. Om 07.15 uur stond ik met Tim op. Daarna ging ik naar het nieuwe huis om het een en ander op te meten. Vervolgens even langs de Ap voor boodschappen voor het avondeten. De eerste keer met een zelfscanner, yeah!

foto 8Daarna naar de garage, onze auto had een achter- en voorlamp kapot. Ik hikte er al weken tegenaan en vond maar geen tijd om er langs te gaan, donderdag tussen de bedrijven door dus maar even gedaan.

foto 9Eenmaal klaar bij de garage op naar de Action! Ik kocht een vloerkleedje voor in de toilet, douchegel en een nieuwe dweil. Zo spannend! ;)

foto 10Eeeen vervolgens naar Ikea waar ik vooral Tim bezighield met het sturen van foto’s. Sfeerlampjes, stellingkasten, gordijnstoffen, vloerkleden… Het passeerde allemaal de revue.

foto 11Na de Ikea naar het nieuwe huis om alles dat ik kocht vast neer te zetten. Ik ging voornamelijk naar de Ikea om ‘kleine’ dingen die ik in de auto mee kon krijgen alvast mee te nemen en om stelling- en vaknummers op te schrijven van de grote meubels. Zo hoefden we in het weekend wanneer we een grote bus hadden gehuurd, niet eerst de hele winkel door om te zoeken maar konden we gelijk de spullen in het magazijn ophalen. Zoals je ziet had ik mijn best al goed gedaan.

foto 12Vervolgens ging ik nog naar Kwantum, Leen Bakker, Xenos en de GAMMA voor wat spulletjes. Wat een heen-en-weer gereis op een dag.. Ik twijfel nog steeds over bovenstaande gordijnen. Zo mooi, maar man wat is raambekleding toch duur..

foto 13’s Avonds haalden we met onze Volkswagen Polo maar liefst 12(!) veilingkistjes op. Van deze kistjes wilden we zelf een boekenkast maken.

Vrijdag

foto 14Vrijdag was nog een keer een echte dag BOMVOL huisdingen. We hingen de rolgordijnen op…

foto 15

foto 16en ik hing plankjes aan de muur (ja, helemaal alleen én waterpas) in zowel de toilet als in de keuken.

foto 17Aan het eind van de dag konden we de bus die we voor zaterdag hadden gehuurd al ophalen, dat is fijn! We huurden een bus om onze grote nieuwe meubels bij Ikea op te halen en om zaterdag onze eigen grote spullen (wasmachine, droger, vriezer etcetera.)

foto 18En dus vrijdagavond: OP naar Ikea. Hallo bank, Expedit kasten, kledingkasten.. Je zult begrijpen dat we flink wat bekijks trokken.

Zaterdag

foto 19Oef, 07.00 uur opstaan op een zaterdag met zulke lange dagen achter de rug blijft geen hobby van me..

foto 20Zoals gezegd verhuisden we zaterdag de grote spullen over. Hallo chaos.. Sta ik dan met mijn goede gedrag en een eetplanning, koken was niet eens mogelijk meer.

foto 21Maar liefde voor de berging in het nieuwe huis. De wasmachine, droger, koelkast, vriezer en voorraadkasten konden er allemaal precies in.

foto 22Daarna aan de slag met de meubels van Ikea. Een goede planning is het halve werk en dus sorteerde ik alles vast. Dit moest het tv-meubel worden.

foto 24En dit is ‘em. Geweldig met die lichtblauwe kleur he? Grapje natuurlijk. Het is een wit hoogglans meubel en daarom zit er nog beschermfolie overheen.

foto 23We zetten ook de kledingkasten in elkaar…

foto 25En onze zithoek. Hallo huis!

Zondag

foto 26Gisteren begonnen we weer om 08.30 uur in het nieuwe huis. Ik pakte alvast het een en ander uit, Tim ging aan de slag met zijn project. Ik heb gewoon een bakkast, hoe chique is dat. Zo blij mee!

foto 27En dit was Tim zijn project: een boekenkast maken van de veilingkistjes die we eerder deze week ophaalden. Ik ben zo onwijs blij met het eindresultaat, het geeft direct een heel andere sfeer aan de kamer. Wat een topvent :)

foto 28’s Middags moest ik helaas naar het hotel voor een avonddienst, maar stiekem kwam het wel heel goed uit. Ik had namelijk nog een hoop werk liggen voor OMF. Aangezien zondagavonden in het hotel enorm rustig zijn, nam ik mijn werk mee naar het hotel.

Aankomende week wordt spannend, dan gaan we namelijk definitief over! Hoewel we tot 31 maart de sleutel van ons oude huis nog hebben en daar nog het een en ander moeten schoonmaken, gaan zowel de katjes als wijzelf echt in het nieuwe huis wonen. Ik heb er zoveel zin in! Daarnaast heb ik ook enorm veel zin in het daadwerkelijk weer terugkomen in een normaal ritme. Wat langer slapen dan we de afgelopen weken hebben gedaan, uitgebreid koken, video’s opnemen.. Bijna, bijna!

Fijne (werk)week iedereen!

Join the Conversation

 1. leonie says:

  Echt leuk om te lezen weer!! Standaard op maandagochtend tijdens het reizen :)

  Ik vind die boekenkast van die kratjes echt een heel gaaf idee!!

 2. MySimplySpecial says:

  Leuk weer om de vooruitgang te zien!

 3. bieke de coussemaker says:

  Supertoffe stoelen!!
  Ik zoek al een tijdje naar soortgelijke (eames)stoelen maar zijn nogal prijzig.
  Ik woon in belgie en vindt ze niet terug op de belgische website van leenbakker:(

 4. Nadia says:

  Wat een ontzettend leuke kast, van die veilingkistjes! Erg drukke week achter de rug maar allemaal voor een goed doel, jullie hebben het echt snel gedaan met het nieuwe huis en volgende week al over, leuk! :D

 5. Laura says:

  Wat een drukke week zeg! Een tip voor de gordijnen: de gordijnen die ik heb gekocht heb ik bij de V&D gekocht, ze hebben daar een (ik geloof) 7 euro p/m collectie en dit is uiteindelijk nog voordeliger dan de HEMA. En mooi dat ze zijn! Ook veel verschillende kleuren. Ik had geluk dat ze toen ook nog eens een actie hadden van 20% extra korting maar alsnog met het op maat maken was het goedkoper dan iedere andere winkel die ik had afgezocht! Misschien een idee? :)

 6. Farah says:

  Leuk overzicht! Je bent er maar weer druk mee geweest zeg.
  En die boekenkast is heel erg leuk geworden!

 7. Linde says:

  Wauw, leuk allemaal zeg! Jullie hebben echt mooie meubels uitgekozen! Succes met de definitieve verhuizing deze week!

 8. Susanne says:

  Wow, wat gaat het allemaal snel! Heel mooi ook met die hout accenten, die boekenkast: WAUW!. Ben benieuwd naar de eettafel! Gordijnen zijn inderdaad duur. Voor mijn studentenkamertje met 2 hoge ramen was ik 175 euro kwijt voor verduisterende gordijnen, rails etc. Moet je nagaan als het voor een heel huis is!

 9. Melle says:

  Wat een leuke week en wat wordt jullie huis mooi! Zo toevallig, die kledingkast hebben wij ook en eik zei laatst nog tegen mijn vriend dat als we groter gaan wonen, we er nog wel eentje bij kunnen nemen haha. Ook de kistjes, die je als boekenkast gebruikt zag ik laatst voorbijkomen en heb ik als idee opgeslagen op mijn telefoon. Erg leuk!

  1. Sabine Author says:

   Ideaal die kledingkasten. Allebei een eigen ;)

 10. milou says:

  Hahah ik moest zo lachen om dat tv meubel. Ik heb namelijk precies dezelfde en toen hij net in elkaar stond zei mijn vriend ook: he, maar we hadden toch wit genomen? Ik vind dat blauwe echt niet mooi.

  hij meende dit ook heel serieus! Haha

  1. Sabine Author says:

   Hahaha!

 11. Con leche says:

  Wat een heerlijk druk, maar productief weekje heb je achter de rug. Ik vind die boekenkast echt geweldig!! *jaloers!* Succes deze week met het echte overgaan!

 12. Nikki says:

  Wat wordt het huis al mooi! Druk weekje achter de rug, maar met een prachtig resultaat :) Waar zijn de witte plankjes in de keuken van? IKEA?

  1. Sabine Author says:

   Klopt, die zijn van Ikea. Het zijn witte houten plankjes die gebeitst zijn. Niet helemaal glad dus, maar met houtnerven :)

 13. Sabrina says:

  Wat leuk om te lezen! Succes met de rest van je huis!

 14. Mirjam says:

  Jullie hebben een drukke week achter de rug maar het begint al vorm te krijgen. Je krijgt wel eer van je werk zo hè. Succes met de lastste loodjes!!!

 15. Anmriej says:

  Wow wat een gave boekenkast zeg! En die zithoekbank is zoooo geweldig! Goed bezig hoor :-) Ziet er allemaal echt prachtig uit^^

 16. Hannah says:

  Wauw, jullie nieuwe huis is echt heel erg mooi aan het worden! Fijn dat je er al snel volop van kan gaan genieten :)

 17. Toetjestafel says:

  Ziet er goed uit allemaal!

 18. joyce says:

  Wat zijn die houten plankdragers mooi. Waar heb je die gekocht? Ziet er goed uit met die witte planken erop.

  1. Sabine Author says:

   Die zijn van Ikea! :)

 19. Die boekenkast is erg leuk! Waar hebben jullie de kistjes vandaan?

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel! Adresje in Apeldoorn. Gevonden via Marktplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close