Courgetti met Spinazie, Avocado en Ricotta

783

Oké, nog eentje dan. Ik ben aardig fan van gerechten op basis van courgetti. En ook al is het misschien iets wat tegenwoordig ‘trending’ is, en is niet iedereen fan van die ‘gezondere’ varianten op bepaalde gerechten, het kan mij vrij weinig schelen. Want als iets lekker is, dan maken we het gewoon. Ja toch?

En voor een warme dag is dit dus een heerlijk fris gerecht. Het enige wat je warm maakt is de spinazie zodat deze even kan slinken, samen met een teentje knoflook en een rood uitje. Maar de rest van alle ingrediënten gebruik je gewoon koud. De avocado mix je met de ricotta tot een romige saus en de courgettes draai je tot spaghetti. Alle andere ingrediënten maken de boel nog smaakvoller. Dus, warme dagen voor de boeg? Plan dit gerecht eens in!

0 van 0 stemmen

Courgetti met Spinazie, Avocado en Ricotta

Ingrediënten

Avocado-Ricotta saus

  • 1/2 avocado
  • 250 gram ricotta
  • 3 el Parmezaan poeder
  • 1 citroen rasp
  • peper
  • zout

Overig

  • 1 kleine rode ui fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 courgettes in slierten gedraaid/gesneden
  • 40 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 2 takjes basilicum fijngehakt

Instructies

  • Begin met het maken van de avocado-ricotta saus door alle ingrediënten hiervoor in een foodprocessor te malen tot een saus.
  • Verhit vervolgens een beetje olijfolie in een pan en bak hierin kort de ui en knoflook. Voeg daarna de spinazie in etappes toe en laat slinken.
  • Mix de saus met de courgetti, en spatel daarna de spinazie er doorheen.
  • Maak af met de geroosterde pijnboompitjes en verse basilicum. Serveer met eventueel nog een beetje Parmezaan er overheen en een partje citroen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Nienke says:

    Voor hoeveel personen is dit gerecht als avondmaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close