Cannelloni Ovenschotel met Champignons en Parmezaan

1.9K

Ik maak heel graag gerechten die je de oven in kunt schuiven. Vaak zijn dit lasagnes, opgebouwd uit verschillende lagen met lasagnevellen en een tomatensaus die een flinke tijd heeft staan pruttelen op het vuur. Ook maak ik een bepaalde aubergineschotel heel graag, waarin wederom een smaakvolle saus gaat maar hier wissel ik de lagen ook af met mozzarella en Parmezaanse kaas. Anyhow, met een gerecht uit de oven maak je me blij. En toen ik laatst in de mega Jumbo hier in Deventer boodschappen aan het doen was, spotte ik een doos cannelloni’s. Iets wat ik eigenlijk niet vaak gebruik in de keuken en waarvan ik direct dacht dat ik daar wel eens een gerecht mee voor OMF kon maken. En zodoende, de eerstvolgende keer dat ik bij de Jumbo was had ik dit gerecht uitgedacht, en stopte ik de cannelloni’s in mijn mandje. Samen met onder andere kastanjechampignons, basilicum, ricotta, en Parmezaanse kaas. De cannelloni’s vullen met de champignonricotta is een leuk werkje, en wanneer de boel lekker goudbruin kleurt in de oven loopt het water je in de mond. Een romig geheel deze ovenschotel, en wat mij betreft heerlijk op een zomerse avond met een glas witte wijn erbij. Proost!

0 van 0 stemmen

Cannelloni Ovenschotel met Champignons en Parmezaan

Ingrediënten

Vulling Cannelloni's

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 200 gram kastanjechampignons kleingesneden
  • 250 gram ricotta
  • 40 gram Parmezaan poeder
  • 7 gram basilicum fijngehakt

Overig

  • 8-10 cannelloni's
  • 200 ml kookroom
  • 3 eieren maat s
  • 20 gram Parmezaan poeder
  • peper
  • zout
  • 150 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 75 gram Parmezaan vlokken
  • 3 gram basilicum fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Begin met het maken van de vulling voor de cannelloni's. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook toe en daarna ook de kleine stukjes kastanjechampignons. Bak totdat de stukjes mooi bruin van kleur zijn.
  • Doe het mensel in een schaal en voeg hier de ricotta, Parmezaan en basilicum aan toe. Meng goed door elkaar en vul 8-10 cannelloni's met het mengsel. Gebruik hiervoor eventueel een klein glas waarin je een cannelloni rechtop zet. Mocht je het handig vinden dan kun je de vulling ook in een spuitzak (of diepvrieszakje met afgeknipt hoekje) doen en zo de cannelloni's vullen.
  • Leg de cannelloni's naast elkaar in een ovenschaal (15x25cm).
  • Meng de kookroom met de eieren, Parmezaanpoeder, peper en zout. Giet over de canneloni's heen.
  • Bak in de koekenpan die je eerder gebruikt hebt ondertussen de plakjes champignons mooi bruin in een beetje olijfolie.
  • Wanneer de champignons klaar zijn verdeel je deze over de inhoud van de ovenschaal. Verdeel de Parmezaanvlokken erover en schuif in de oven voor 25 minuten.
  • Serveer met de rest van de basilicum.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Join the Conversation

  1. Tamara says:

    Op basis van hoeveel personen is dit recept?

    1. Ik zou zeggen voor 2-3 personen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close