Knapperige kaneelkoekjes

369

Volgers van het allereerste uur kennen misschien dit recept nog wel. Deze knapperige kaneelkoekjes deelden we namelijk al in 2011. Toen hadden we nog helemaal geen kaas gegeten van het foodbloggen, maakten we foto’s met een super goedkoop (en slecht) cameraatje, zie onderaan dit artikel voor de oude foto van toen, en waren de recepten die we uitschreven ook alles behalve overzichtelijk en duidelijk. Tijd voor een upgrade dus want deze koekjes moet je eigenlijk wel gewoon een keertje maken – ze zijn zó lekker! Knapperig maar toch nog iets zacht van binnen en een subtiele maar zeker aanwezige kaneelsmaak. Ik weet zeker dat ze het niet lang volhouden in de koektrommel.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Knapperige kaneelkoekjes

Knapperige kaneelkoekjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Knapperige kaneelkoekjes

0 van 0 stemmen

Knapperige kaneelkoekjes

Porties16 stuks

Ingrediënten

  • 170 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gr ongezouten roomboter - op kamertemperatuur
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 el kaneelpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Kneed (of klop als je de keukenmachine gebruikt) de boter met 150 gr kristalsuiker zacht.
  • Voeg hier vervolgens het ei en de vanille-aroma aan toe en roer het geheel even goed door.
  • Doe dan de droge ingrediënten, de bloem, bakpoeder en het zout, in de kom en kneed het geheel nu tot een zacht koekdeeg.
  • Roer het kaneelpoeder door de rest van de suiker.
  • Vorm kleine bolletjes, ter grootte van een 2 euro munt, van het koekdeeg en rol deze door de kristalsuiker. Leg de koekjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
  • Bak de kaneelkoekjes in het midden van de oven in 15-18 minuten gaar of tot de randjes bruin kleuren.
  • Laat de kaneelkoekjes volledig afkoelen voordat je ze serveert. Bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast.

Klaar voor een trip down memory lane? Dit is de foto die we in 2011 publiceerden bij het recept. Ik denk dat we ons aardig ontwikkeld hebben in de afgelopen 9 jaar, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close