Oké, eigenlijk mag deze taart geen ‘key lime’ pie heten. En wel om het feit dat key limes, hele andere limoenen zijn dan die wij in de supermarkt kunnen kopen. Key limes zijn namelijk kleinere limoenen én ze zijn minder groen, eerder wat geler. Daar waar deze taart ontstaan is, Florida, zijn ze er in overvloed. Wat uiteindelijk wel overeenkomt is dat de taart die je ermee maakt lekker zoet en friszuur is. Met koekbodem, een vulling van veel limoensap, gecondenseerde melk en eidooiers, en bovenop een witte luchtige topping. En ja, dat is héérlijk!
Je hebt niet zoveel nodig en de taart is niet ingewikkeld om te maken. Je mengt de koekkruimels met gesmolten boter voor de bodem, mixt de ingredienten voor de vulling met elkaar en bakt de taart in een half uurtje in de oven af. Vervolgens even laten opstijven in de koelkast en vlak voor serveren kun je de taart afmaken door de eiwitten op te kloppen en te taart nog even mooi bruin te kleuren in de oven.
Key Lime Pie met Kokos
Ingrediënten
Bodem
- 240 gram biscuitjes
- 125 gram roomboter
- 2 el kokosrasp
Vulling
- 2 blikken gecondenseerde melk
- 8 eidooiers
- 30 gram kokosrasp
- 5-6 limoenen sap + van 2 limoenen ook rasp
Topping
- 4 eiwitten
- 50 gram suiker
Extra
- kokosrasp
- limoenrasp
Instructies
Bodem
- Vermaal de biscuitjes tot kruimels in een foodprocessor, en smelt ondertussen de roomboter.
- Roer de kokosrasp door de koekkruimels heen en stort de kruimels vervolgens in de steelpan met gesmolten boter. Roer goed door elkaar en stort het geheel vervolgens in een taartvorm (met losse bodem).
- Verdeel de kruimels en druk goed aan, ook bij de randen.
Vulling
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de gecondenseerde melk in de kom van de keukenmachine, en voeg daar ook de eidooiers aan toe. Meng op een rustige stand tot een egale massa. Voeg nu ook de limoenrasp en de kokosrasp toe. Als laatste voeg je het sap van de limoenen toe, en let er bij deze stap op dat het beslag niet te zuur wordt (af en toe even proeven).
- Mix alles goed door elkaar en stort de vulling op de koekbodem.
- Schuif in de oven voor 30 minuten.
- Wanneer de taart klaar is laat je deze afkoelen en vervolgens opstijven in de koelkast.
Topping
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Klop de eiwitten op met een mixer. Voeg halverwege het proces de suiker toe en mix vervolgens totdat de eiwitten stijf zijn en een parelmoer glans zichtbaar is.
- Lepel de opgeklopte eiwitten op de taart en schuif in de oven voor slechts een paar minuten zodat de eiwitten een beetje bruin kleuren. Blijf hierbij, want het kan snel gaan!
- Maak de taart uiteindelijk af met wat limoen- en kokosrasp.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Ooooo heerlijk!
Hi! Welke diameter taartvorm heb jij gebruikt voor dit recept?
Alles tussen de 25 en 30cm is goed.