Wellicht is het inmiddels wel bij jullie bekend maar mijn favoriete fastfood is pizza. En dan vooral afhaalpizza want pizza’s in de diepvries hebben we eigenlijk nooit. Zo heel af en toe vind ik het wel lekker hoor, maar dan moet ik er écht zin in hebben en negen van de tien keer is dat niet het geval. Diepvriespizza’s smaken gewoon nooit zo vers. Ik vind ze vlak smaken en er ook niet heel appetijtelijk uit zien. Toch zijn die diepvriespizza’s maar wat makkelijk af en toe, als je totaal geen tijd (of zin, vaak is dat het geval) hebt om te koken. Om die reden bedacht ik deze homemade diepvriespizza. Gemaakt met een verse, homemade pizzabodem en belegd met toppings die ik heel lekker vind. Zelf maakte ik een salamipizza maar voel je natuurlijk vrij om de pizzabodems te beleggen met ingrediënten die jij echt lekker vindt.
Mocht je inspiratie nodig hebben voor pizza’s, check hier alle pizzarecepten op OMF!
Klik hier als je de video niet kunt zien
Homemade diepvriespizza
Ingrediënten
Voor de pizzabodems:
- 7 gr instant gist
- 240 ml lauwwarm water
- 15 gr kristalsuiker
- 2 el olijfolie
- 2 tl zout
- 350 gr patentbloem
Toppings voor de salamipizza:
- pizzasaus
- mozzarella geraspt
- Cheddar geraspt
- rode ui in halve ringen
- salami broodbeleg
- gedroogde peterselie
Instructies
- Klop de gist met het water even op tot het begint te bubbelen. Voeg vervolgens de andere ingrediënten voor de pizzabodems toe en kneed het geheel tot een soepel pizzadeeg.
- Vorm een bal van het deeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat het pizzadeeg 2 uur op kamertemperatuur rijzen.
- Verwarm de oven (eventueel met pizzasteen) voor op 220°C.
- Verdeel het pizzadeeg in tweeën en vorm van ieder deel een pizzabodem. Bak de pizzabodems 5 minuten in het midden van de oven op onderin op de pizzasteen. De bodems hoeven niet bruin te kleuren maar zullen al wel luchtig worden.
- Laat de pizzabodems volledig afkoelen en beleg ze daarna met ingrediënten naar keuze.
- Leg de pizza's onafgedekt in de vriezer net zolang tot alle ingrediënten hard zijn geworden, zo'n twee tot drie uur.
- Pak de pizza's in met plasticfolie en bewaar ze vervolgens in de vriezer.
Wat een goed idee! Zo weet je toch wat je er zelf in doet zonder dat er allerlei gekke dingen inzitten, plus ze zijn heel wat verser! Goed recept!
Dit is best slim! Misschien ook eens doen als ik weer eens pizza maak, hoef ik niet twee dagen achter elkaar pizza te eten :P
Geniaal dit!
Ik eet (helaas) regelmatig diepvriespizza omdat het zo makkelijk is, maar echt lekker zijn ze niet inderdaad.
Deze ga ik zeker onthouden!