Klop de gist met het water even op tot het begint te bubbelen. Voeg vervolgens de andere ingrediënten voor de pizzabodems toe en kneed het geheel tot een soepel pizzadeeg.
Vorm een bal van het deeg en leg deze in een licht ingevette kom. Dek de kom af met plasticfolie en laat het pizzadeeg 2 uur op kamertemperatuur rijzen.
Verwarm de oven (eventueel met pizzasteen) voor op 220°C.
Verdeel het pizzadeeg in tweeën en vorm van ieder deel een pizzabodem. Bak de pizzabodems 5 minuten in het midden van de oven op onderin op de pizzasteen. De bodems hoeven niet bruin te kleuren maar zullen al wel luchtig worden.
Laat de pizzabodems volledig afkoelen en beleg ze daarna met ingrediënten naar keuze.
Leg de pizza's onafgedekt in de vriezer net zolang tot alle ingrediënten hard zijn geworden, zo'n twee tot drie uur.
Pak de pizza's in met plasticfolie en bewaar ze vervolgens in de vriezer.
Notes
Verwarm zodra je de pizza's gaat afbakken de over voor op 200°C en bak de pizza's in 12-15 minuten goudbruin en knapperig.