Coffee Cinnamon Roll Blondies

Twee van mijn guilty pleasures in één. HA! Ik was benieuwd of mijn idee zou lukken maar zoals je ziet, missie geslaagd. En dan ook nog in een heerlijke smaken combinatie; koffie en kaneel. Ik schreef er al eens eerder over dat ik geen koffie drink, maar dat ik alles wat zoet is en een koffiesmaak heeft, heel erg lekker vind. En dus ging ik er weer eens mee aan de slag. Simpel was het niet, deze creatie. Want het vergde geduld en timing. Zo maakte ik het beslag voor de blondies alvast klaar, maakte ik daarna de (makkelijke) cinnamon/coffie rolls en stopte ik het uiteindelijk in één ovenschaal. Rustig wachtte ik af hoe lang het zoete spul nodig zou hebben en omdat de rolls bovenop eerder gaar zijn dan de binnenkant van de blondies, heb ik de ovenschaal afgedekt met wat aluminiumfolie zodat ze niet te donker zouden worden en de blondies nog even verder konden garen. Met ongeveer een uur ben je er wel, maar het is belangrijk om af en toe even te controleren met een satéprikker of de blondies ook al gaar zijn.

Eenmaal mooi gebakken haal je ze uit de oven en snijd je er mooie blokken van. Vervolgens maak je nog even het glazuur en drizzle je dat over de blokken heen. Genieten!

Coffee Cinnamon Rolls Blondies ST

Coffee Cinnamon Rolls Blondies ST 2

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Coffee Cinnamon Rolls Blondies Pinterest

No ratings yet

Coffee Cinnamon Roll Blondies

Porties12 blokken

Ingrediënten

Blondies

  • 150 gram roomboter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el kaneelpoeder
  • 100 ml koffie

Rolls

  • 1 Danerolles XL (6 vellen zijn dat)
  • 50 gram roomboter
  • 50 ml koffie
  • 100 gram suiker
  • 1 el kaneelpoeder

Glazuur

  • 120 gram poedersuiker
  • 3 tl koffie

Topping

  • een handje kandijsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Begin met het beslag voor de blondies en meng hiervoor de roomboter met de lichtbruine basterdsuiker in een staande mixer. Wanneer dit een egale massa is geworden, voeg je een voor een de eieren toe. Mix telkens even kort (en rustig) door voordat je het volgende ei toevoegt.
  • Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe en mix weer totdat je een egale massa hebt. Voeg nu de smaakmakers toe; het vanille extract, kaneelpoeder en de koffie. Mix nog even kort met elkaar en stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Zet apart.
  • Maak nu de rolls door de zes vellen Danerolles uit te rollen (op een vel bakpapier zodat het niet aan je aanrechtblad vastplakt) en op de geperforeerde lijnen weer aan elkaar vast te drukken zodat je één grote lap krijgt.
  • Smelt de boter en roer hier de koffie doorheen. Meng ondertussen de suiker met het kaneelpoeder.
  • Verdeel nu met een kwast de boter met koffie over het grote vel deeg en bestrooi daarna met de kaneelsuiker. Rol het deeg strak op en snijd er 6-8 plakken van (de zijkanten heb ik niet gebruikt).
  • Druk de rolls in het blondies beslag en strooi er nog wat kandijsuiker overheen. Schuif in de oven voor 60-75 minuten. Houd de rolls bovenop in de gaten, wanneer deze mooi bruin van kleur zijn dek je de ovenschaal af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze nog donkerder worden. Ondertussen garen de blondies verder. Test af en toe met een satéprikker in het midden van de ovenschaal of de blondies al gaar zijn.
  • Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met de koffie te mengen. Als het klaar is haal je de schaal uit de oven en laat je het even afkoelen. Snijd vervolgens in blokken, maak af met het glazuur en strooi er eventueel nog wat kandijsuiker over.

Notities

Ik heb voor dit recept met de percolator een kop koffie gezet en dit voor dit recept gebruikt.
De ovenschaal die ik heb gebruikt heeft de maat: 25x15cm (komt van de Dille en Kamille).

Join the Conversation

  1. Rachel says:

    Weer een recept opgeslagen, het ziet er echt te lekker uit! Thanks voor het delen en het lijkt mij een heerlijke combinatie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close