Ik vind een gerecht met orzo lekker als het romig is door de zachte kaas die je er doorheen roert wanneer het gerecht nog warm is. Maar, orzo gebruiken als basis voor een iets frisser en zomers gerecht is óók een heel goed idee. Door dit gerecht zit namelijk geen kaas geroerd om de boel romig te maken. Wel zitten er verse kruiden in deze salade-variant. En garnalen gebakken in knoflook, parmezaan en olijfolie. Makkelijk om te maken, en ideaal als bijgerecht. Want wie weet komen die garnalen wel van de barbecue.
Orzosalade met Knoflookgarnalen en Basilicum
Ingrediënten
- 1/2 groentenbouillonblokje
- 200 gram orzo
- 3 tenen knoflook geraspt
- 15 gram verse basilicum fijngehakt + een klein deel ervan apart houden voor garnering
- 1 tl gedroogde oregano
- 300 gram garnalen
- 40 gram Parmezaanse kaas poeder + vlokken extra voor garnering
- 1/2 citroen rasp + sap
- peper
Instructies
- Zet een pan met water op het vuur en doe hier het bouillonblokje in, breng aan de kook.
- Doe de orzo in de pan met kokend water en kook volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een pan, voeg de knoflook, basilicum en de oregano toe en bak even kort. Voeg dan de garnalen toe en bak deze op hoog vuur roze. Zet het vuur uit en leg de garnalen op een bord met aluminiumfolie erover.
- Giet de orzo af en doe dit in de pan waar je net de garnalen in gebakken hebt. Meng de Parmezaanse kaas, en een beetje citroenrasp + -sap naar smaak erdoor. Voeg dan de gebakken garnalen toe en maak af met een beetje peper, verse basilicum en nog wat Parmezaanvlokken.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.