Misopasta, heb je daar wel eens van gehoord? Lang geleden kocht ik het voor het eerst bij de toko en ik ontdekte toen wat een heerlijke smaakmaker dat is door er misomayonaise mee te maken. Heel erg lekker op een hamburger bijvoorbeeld. Maar wanneer je misopasta bij de toko koopt, dan koop je in de meeste gevallen best een behoorlijke verpakking. Ongeveer twee pakjes boter groot, maar omdat je maar weinig van de pasta nodig hebt om er iets mee te maken, is het een ingrediënt waar je dus makkelijk (te) veel van hebt. Dat was voor mij ook de reden om er eens iets anders mee te maken dan alleen die mayonaise (waar je maar een theelepeltje pasta voor nodig hebt).
Deze misosoep is het resultaat. Wederom heb je niet veel pasta nodig, maar het is een heerlijke gevulde soep geworden. Met Oosters smaken zoals paksoi, taugé en koriander.
Misosoep met paksoi en pinda's
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 rode ui gesnipperd
- 1/2 Spaanse peper + een beetje extra voor garnering fijngehakt
- 7 takjes koriander (2 takjes voor de garnering) fijngehakt
- 2-3 tl misopasta
- 800 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 100 gram noodles
- paksoi in grove stukken
- 100 gram sugar snaps
- 175 gram kastanjechampignons, kleintjes gehalveerd
- een handje taugé
- een paar handjes ongezouten pinda's grof gehakt
Instructies
- Verhit een beetje olijfolie in een grote soeppan en voeg de gesnipperde ui, de halve Spaanse peper en 5 fijngehakte takjes koriander toe. Bak dit even en voeg dan de misopasta, kokosmelk en het water toe. Breng aan de kook en roer goed door zodat de misopasta volledig opgenomen wordt door de kokosmelk. Proef ook even, en voeg naar smaak eventueel meer van de pasta toe.
- Kook ondertussen de noodles gaar en giet deze af.
- Voeg de sugar snaps, stukken paksoi en gehalveerde kastanjechampignons toe aan de soep en laat dit even meekoken.
- Voeg op het laatst de noodles toe en serveer de soep met bovenop een beetje taugé, Spaanse peper, koriander en ongezouten pinda's.
Ga terug naar alle soep recepten.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.