Bij het zien van de foto’s van deze rigatoni pastaschotel met salami en champignons begin ik alweer te watertanden. Ik hoef jullie inmiddels niet meer te vertellen dat ik echt dól ben op pasta. Het liefst eet ik mijn pasta met extra veel kaas en als dat betekent dat de pasta nog even in de oven gegratineerd wordt, kan mijn geluk helemaal niet meer op. Je mag me er rustig voor wakker maken. Deze pastaschotel is door toevoeging van de salami en rode peper licht pittig, heel lekker voor de verandering. Hoewel er champignons in deze pastaschotel zijn verwerkt, kan ik me voorstellen dat je graag nog iets meer groenten aan de maaltijd toevoegt. Wat mij betreft leent dit gerecht zich er uitstekend voor om geserveerd te worden met een frisse salade, maar voel je uiteraard vrij om (Italiaanse) groenten aan de pasta zelf toe te voegen. Ik heb heel braaf aangegeven dat dit recept geschikt is voor 3 – 4 personen, maar als je net zo’n pastaliefhebber bent als wij zijn haal je er eerder 2 – 3 porties uit. Niet verder vertellen hoor!
Klik hier als je de video niet kunt zien
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Rigatoni pastaschotel met salami en champignons
Ingrediënten
- 350 gr Rigatoni
- 200 gr salami in plakjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode peper fijngehakt
- 250 gr kastanjechampignons in plakjes
- 1,5 blik gezeefde tomaten 600 gr
- verse basilcium hoeveelheid naar smaak
- geraspte Parmezaanse kaas hoeveelheid naar smaak
- 1 handvol geraspte mozzarella
Instructies
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de Rigatoni gaar. De pasta mag nog wel een beetje bite hebben.
- Verhit ondertussen een grote pan op het vuur. Bak hierin de salami tot het vet vrijkomt en voeg dan de ui, knoflook een rode paper toe. Bak dit mee tot de knoflook goed begint te geuren en de ui glazig wordt.
- Doe de champignons in de pan en bak deze mee tot ze zacht worden. Schenk dan de gezeefde tomaten in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de pastasaus zachtjes koken tot de pasta gaar is.
- Schep de gaargekookte pasta in de pan met pastasaus. Voeg de basilicum toe en schep het geheel goed om. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
- Schep de pasta in de ovenschaal. Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas en mozzarella over de ovenschaal. Bak de pastaschotel in het midden van de oven 10 minuten tot de kazen gesmolten zijn.
O jouw blog is echt mijn hemel, ik ben ZO dol op pasta. En dit gerecht klinkt echt geweldig: lekker pittig, maar champignons zijn dan weer een soort tegenhanger. Die foto’s ook! Nu wil ik dit, om acht uur ’s ochtends. Malou x
Dit is precies hoe ik mijn pasta het liefst eet! Yum!
Oh dit ziet er echt goddelijk uit! Alleen zelf zou ik de rode peper eruit laten, want vind dat net iets te pittig.
Elke keer weer een succes! Zoon van 1 smult er ook van.
Fijn!! :D
Het was heel erg lekker vond de salami en het pepertje erin een geweldige combi met het gehakt, de pasta en tomatensaus. Volgende dag de rest opgegeten,
Dus is voor herhaling vatbaarDank je voor het recept
Ik ga dit vandaag maken. Ben benieuwd