Inmiddels durf ik met zekerheid wel te zeggen dat ik fan ben van courgette. Grappig want tot een paar jaar geleden gebruikte ik deze groente niet tot nauwelijks. Tegenwoordig ligt er iedere week wel een courgette in de koelkast. Ideaal om courghetti mee te maken maar ook van deze Pizza Courgettebootjes word ik erg gelukkig. Gevulde courgettes uit de oven zijn sowieso prettig aangezien je heel makkelijk een flinke lading groenten binnen krijgt, maar dankzij de pizzavulling voelen ze net iets minder gezond en voelt het bijna als cheaten aan. Ideaal!
Klik hier als je de video niet kunt zien.
Wat heb je nodig? (1 persoon)
- 1 courgette
- 2 lepels pizzasaus
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1 hand geraspte mozzarella
- pepperoni/salami of ieder andere topping die je maar wil
- verse basilicum
1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
2. Snijd de courgettes over de lengte doormidden en schraap met een lepel het zachte deel eruit.
3. Lepel de pizzasaus in het holle gedeelte van de courgettes en strooi de Italiaanse kruiden hier overheen.
4. Verdeel de geraspte mozzarella en de toppings naar keuze over de courgettes. Bak de Pizza Courgettebootjes in het midden 25 – 30 minuten tot de courgettes zacht zijn geworden en de kaas gesmolten is.
5. Verdeel de verse basilicum over de courgettebootjes en serveer ze direct.
Mocht je trouwens op zoek zijn naar meer inspiratie voor vleeswaar, check Vleeschwaar.nl! Ik ben ambassadeur van dit platform.
Ziet er lekker uit en klinkt erg lekker
Ik heb eigenlijk altijd wel courgette in huis, dus dit recept zie ik ook helemaal zitten!
Courgette is my fave! Deze maak ik soms ook, zoo lekker!
lekker!