Gesponsord – Zoals jullie weten ben ik dol op dikke soepen en het liefst maak ik een soep zo dik mogelijk door het gebruik van noedels of vermicelli. Deze romige kippensoep heeft eigenlijk alles in zich zitten dat ik echt lekker vind: kip, groenten, room en noedels. Als basis voor deze soep maak ik gebruik van de soepmix voor Kippensoep van Honig. Deze mix vind ik op zich al fijn om een standaard kippensoep met prei mee te maken, maar in het geval van deze Romige kippensoep met noedels zorgt het voor een iets intensere smaak zonder dat je zelf in de weer moet met kruiden en specerijen. En dat is toch ook wel eens fijn. Dit soepje maak je in een halfuur en het beste zet je hem direct op tafel. Ik vind ‘em stiekem het allerlekkerst als de noedels iets te ver zijn doorgegaard. Dan hebben ze de smaak van de soep echt opgenomen, jum.
Vorige week was de herfstwandeling, georganiseerd door Honig. De deelnemers (vooral gezinnen met kinderen!) leerden op spelenderwijs alles over groenteverspilling en wat je zou kunnen doen met leftover groentes. Na de wandeling werden de deelnemers opgevangen bij een enorm gezellige picknicktafel waar ik stond. Met 12 liter soep, haha! Consumenten worden regelmatig geïnformeerd over groenteverspilling maar nooit echt op een wanneer waarop de informatie blijft hangen. Ik denk dat Honig er nu wel in geslaagd is om de gewenste informatie over te brengen.
Wat heb je nodig? (1,5 liter soep)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 pakje Honig Kippensoep
- 200 gram kipfilet
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 50 gram broccoli
- 50 gram bloemkool
- 250 milliliter slagroom
- 100 gram eiernoedels
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een soeppan in een beetje olijfolie aan.
2. Snijd de kipfilet in blokjes, de prei in ringen en de winterpeen in plakjes.
3. Schenk 1,5 liter water bij de ui en knoflook in de soeppan en voeg hier de Mix voor Kippensoep van Honig aan toe. Roer met een garde goed door en breng het geheel aan de kook.
4. Voeg zodra de soep kookt de kipfilet, prei en winterpeen toe. Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken met de deksel half op de pan.
5. Voeg na 10 minuten de eiernoedels, broccoli en bloemkool toe en laat de soep nogmaals 10 minuten zachtjes koken.
6. Doe als laatste de slagroom bij de soep in pan. Roer goed door en verwarm het geheel nog even door maar laat de soep niet meer koken.
Serveer de soep direct of bewaar deze in de koelkast. De soep is een dag of twee/drie houdbaar.
Mocht je nou nog meer restjes groenten in de koelkast of diepvries hebben liggen (denk aan doperwten of courgette), dan kun je deze ook prima in de soep gebruiken!
Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Honig
Dit is echt de perfecte soep voor mijn vriend! Ik ga deze wel eens als verrassing voor hem maken denk ik :)
heerlijk!
Hoi Sabine,
Deze soep lijkt me heerlijk! Maar zie ik nu op de foto dat je een rode ui gebruikt?
Groetjes,
Marleen
Op de Instagramfoto die ik heb toegevoegd maak ik de Thaise Groentesoep van vorige week! In de Romige Kippensoep gaat een normale ui.
Vandaag gemaakt. Was heerlijk!
Vaak in de herhaling hier. Een van onze favoriete soep recepten!