Heb je wel eens ricotta in de oven gebakken? Zou je zeker eens moeten doen. Het ziet er niet alleen heel mooi uit met die goudbruine randen, het is ook nog eens heel makkelijk gemaakt én heel erg lekker. Je kunt de warme, zachte kaas serveren als side dish, in plaats van brood met boter. Maar het is ook heel passend bij een borrelplank.
En dat is waar ik in dit geval voor heb gekozen. Naast wat andere kazen, druiven, harde worst en misschien wel wat nootjes, is dit een leuke aanvulling. En weer eens wat anders. Giet er nog wat honing overheen en serveer de lichte kaas met verse vijgen. Beetje peper erover en zo heb je een lekkere combinatie van hartig met zoet op je broodje!
Gebakken Ricotta met Honing en Vijgen
Ingrediënten
- 250 gram ricotta
- Een paar el honing
- 4 verse vijgen in dunne partjes gesneden
- peper
- zeezout
- 1 klein rustiek brood
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Plaats de ricotta omgekeerd op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel al een beetje honing over de ricotta en schuif in de oven voor 20 minuten.
- Als de ricotta klaar is (let op het goudbruine randje), dan kun je hem uit de oven halen en voorzichtig op een schaaltje plaatsen. Giet er nog wat honing overheen en verdeel er wat van de vijgen over. Maak af met een beetje peper en zeezout.
Hi Sabine: het is side dish: twee woorden en zonder c… je mag deze comment verwijderen hoor! groet Nicolet
Dankjewel! Ik heb het even aangepast :)