Breakfast bananensplit met kokosyoghurt

Ik vind dit dus echt zó’n feestelijk ontbijt.. Misschien wel een ontbijtje dat je voor je lover maakt, of gewoon voor jezelf. Pure verwennerij in ieder geval. En heerlijk zoet door de banaan, honing en granola.

De granola maak je met dit recept overigens zelf. Dat is toch echt het lekkerst. Noten, havermout, banaan, honing en kaneel met elkaar mengen en even in de oven schuiven. Zo gepiept en als je het niet voor dit recept gebruikt, heb je voor een hele week voorraad. Als je er vanaf kunt blijven… Vervolgens combineer je de granola met een door midden gesneden banaan, een flinke dot kokosyoghurt en vers fruit. Verser dan dit kan het niet, en al helemaal niet als de granola nog een beetje warm is.

Een recept voor in je weekend!


BreakfastBananenSplit ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

breakfast bananasplit met kokosyoghurt

3.50 van 2 stemmen

Breakfast Bananen Split met Kokosyoghurt

Porties1 persoon

Ingrediënten

Granola

  • 2 bananen rijpe
  • 50 gram cashewnoten ongezouten
  • 100 gram pecannoten ongezouten
  • 100 gram grove havermout
  • 1 el honing
  • 2 el kokosrasp
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille-aroma

Bananen Split

  • 1 banaan
  • een paar el kokosyoghurt
  • 1 gele kiwi zonder schil, in plakjes
  • 1 peer zonder schil, in plakjes
  • 1 el kokosrasp
  • 1 el honing

Instructies

Granola

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Prak de bananen en meng deze met alle andere ingrediënten voor de granola tot een grove, plakkerige massa.
  • Verspreid het granola mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven voor 15 minuten.

Bananen Split

  • Snijd een banaan in de lengte doormidden.
  • Verdeel wat granola tussen de banaanhelften in. Giet er een paar eetlepels kokosyoghurt overheen en verdeel het fruit erover. Maak af met de kokosrasp en een beetje honing.

Notities

Van de granola maak je een portie voor een hele week. De rest van het recept is voor 1 persoon.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close