Na de Gingerbreadman brownies van twee weken terug en de feestelijke kerstcupcakes van afgelopen week, is het vandaag tijd voor de allerlaatste bak-inspiratie voor aankomende feestdagen. Maandag is het al kerstavond maar gelukkig geeft dit je nog meer dan genoeg tijd om deze super leuke Kerst-dripcake te maken. Hoe leuk is het om deze dripcake op tafel te zetten tijdens de kerstkoffie! In alle winkels vind je momenteel feestelijke kerstdecoratie en ik kon me dan ook niet inhouden om deze taart te versieren met gingerbread mannetjes, heerlijke chocolade, wat ‘sneeuwvlokjes’ en candy canes. Ik hield het nog vrij eenvoudig omdat ik een soort winter wonderland wilde creëren met deze taart, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Gebruik eetbare glitters, Dr. Oetker Kerstfantasie decoraties, meer chocolade, gekleurde hagels, discodip of print wat toffe kerstdecoraties uit via Bakken.nl. Ga in ieder geval he-le-maal los want daar is het natuurlijk Kerst voor. Zelf heb ik ervoor gekozen om de taart in te smeren met vanille-botercrème en hem te vullen met kersenjam maar uiteraard kun je hier ook naar hartenlust mee variëren. Het basis biscuit dat je maakt met dit recept is dik genoeg om in drie plakken te snijden dus je kunt in plaats van één vulling ook lekker twee vullingen gebruiken.
Ps. wil je het jezelf niet te moeilijk maken? Bak het biscuit dan vast de avond van te voren, dan kun je de volgende dag direct verder met het afmaken van de taart.
Ga jij lastminute nog aan de slag met een tof kerstbaksel? Deel jouw creatie dan met #kerstopdetaart om nog veel meer mensen te kunnen inspireren.
In samenwerking met Dr. Oetker
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Kerst-dripcake
Ingrediënten
Voor het biscuit:
- 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuit taart
- 5 eieren
- 50 ml water
- 200 gr kersenjam
Voor de botercrème*:
- 25 gr bloem
- 125 ml melk
- 100 gr boter - op kamertemperatuur
- 100 gr poedersuiker
- 1/2 tl vanille-aroma
Voor de chocoladeganache**:
- 100 ml slagroom
- 100 gr pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van de Dr. Oetker Basismix Biscuit taart en vet een springvorm van 24 cm goed in.
- Klop de eieren even kort op en voeg hier vervolgens de bakmix en het water aan toe. Klop het geheel nu tot een luchtig beslag dat helemaal wit is gekleurd. Klop je met de keukenmachine dan kost dit je zo'n 5 minuten op de hoogste stand. Je wilt het beslag echt in volume verdubbeld hebben.
- Stort het biscuitbeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak het biscuit in het midden van de oven in 30-40 minuten helemaal gaar. Laat het biscuit volledig afkoelen.
- Snijd zodra de taart is afgekoeld en je verder gaat met decoreren de taart doormidden. Smeer de onderste helft in met de kersenjam en leg de bovenste helft van de taart hier weer bovenop.
- Maak de botercrème door de bloem en de melk in een steelpannetje aan de kook te brengen. Roer dit constant door tot een dik mengsel ontstaat. Laat dit afkoelen naar kamertemperatuur.
- Klop ondertussen de boter met de poedersuiker luchtig en voeg hier de vanille-aroma aan toe. Voeg hier ook het afgekoelde melkbeslag aan toe en klop het geheel tot een egale botercrème.
- Smeer de hele taart in met een dun laagje van de crème.
- Maak de ganache door de slagroom in een steelpannetje te verwarmen.
- Haal het pannetje van het vuur zodra de slagroom warm is en roer de chocolade erdoor tot deze is gesmolten.
- Schenk de ganache in een spuitzak (of gebruik een ziplockbag en knip hier een hoekje vanaf) en spuit de ganache langs de rand van de taart. Laat het hier en daar naar beneden drippen.
- Decoreer de taart verder naar wens en bewaar hem in de koelkast of serveer de taart direct.
Dit was nu net het idee waar ik nog naar op zoek was ! Makkelijk en erg kersterig door de frutsels .
Leuk….. ga ik maandag maken.
Fijne dagen met je gezin en familie.
Groetjes Marja