Chinese tomatensoep

1.4K

Al van kinds af aan is vriendlief Tim dol op de Chinese tomatensoep die je bij de Chinees kunt krijgen. Ik herken me daar totaal niet in. Wij bestelden letterlijk nooit soep als we eten bij de Chinees gingen halen dus pas toen Tim en ik verkering kregen proefde ik de soep voor het eerst. Ik kan me voorstellen dat mensen fan zijn van deze soep, maar ik behoor zelf toch niet helemaal tot die groep. Ik heb veel liever de normale oldschool tomatensoep die mijn moeder vroeger altijd maakte. Met gehaktballetjes en goed veel vermicelli. Maar goed, soms moet je gewoon wat concessies doen en als Tim zo dol is op Chinese tomatensoep maak ik die met liefde voor hem. Zo vaak halen wij namelijk geen Chinees en de laatste keer dat hij de soep heeft gegeten zal een paar jaar geleden zijn. In de onderstaande video deel ik mijn recept voor Chinese tomatensoep; wat mij betreft is hij zeer geslaagd. Zoet zoals die van de Chinees maar toch licht zurig van de tomaten. Ook Tim vond het een groot succes, fijn!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Chinese tomatensoep

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Chinese tomatensoep

3.85 van 33 stemmen

Chinese tomatensoep

Porties6 personen

Ingrediënten

  • 140 gr tomatenpuree 1 groot blikje
  • 800 gr gezeefde tomaten
  • 2 el sojasaus
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 4 el gembersiroop
  • 1,5 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 300 gr kipfilet
  • 50 gr mihoen
  • 1 handvol taugé
  • 100 gr appelmoes

Instructies

  • Verwarm een soeppan op het vuur en bak hierin de tomatenpuree even kort aan. Zo'n 2 minuten is voldoende.
  • Doe vervolgens de gezeefde tomaten, sojasaus, suiker, gembersiroop, het water en de kippenbouillonblokjes in de pan. Breng het geheel onder constant doorroeren aan de kook.
  • Leg zodra de bouillon kookt de kipfilets in de pan. Draai het vuur middelhoog tot laag en doe de deksel op de pan. Kook de kipfilets in 15 minuten gaar.
  • Haal vervolgens de kipfilets uit de pan en pluk ze met behulp van twee vorken uit elkaar. Doe de kip samen met de mihoen en taugé terug in de pan.
  • Kook de soep zo'n 5 minuten zachtjes tot de mihoen gaar is. Schep tot slot de appelmoes bij de soep in de pan en verwarm dit nog even goed door.

Join the Conversation

  1. Dit is ook mijn favoriete soep <3, standaard als we bij de Chinees gaan eten of ophalen. Zo lekker, maar wel vaak enorm zoet.

  2. Lianda says:

    Hmmm! Zo lekker :).

  3. Ooh ik hou zo van de tomatensoep van de Chinees! Deze ga ik dus zéker een keertje maken. Nooit geweten dat er appelmoes in moet trouwens haha.

    1. peter de Koning says:

      Dat moet ook niet. Het is een variant die iemand zelf maakt. :)

      Maar wel een lekkere variant

  4. dit is een erg lekker soepje!!!! tip…………..laat even zien, of zeg het even, dat je je handjes wast na het vastpakken van de kipfilet i.v.m. mogelijke salmonella besmetting. op het filmpje, draai je daarna meteen aan de knop van het gasfornuis en pak je de deksel van de pan. dit is uit den boze in de keuken!!!!!!

    1. Dit komt door het editen van de video. Mijn handen worden tijdens het filmen 10x gewassen maar dit laat ik op beeld niet zien.

    2. France Hanne says:

      Zonder appelmoes is het ook erg lekker !

  5. Hallo Sabine,

    Is het mogelijk om de sojasaus weg te laten? Mijn moeder is namelijk allergies voor soja.

    1. Je zou eventueel een beetje maggi kunnen gebruiken of anders een snuf zout.

  6. Ik was de appelmoes vergeten, maar desondanks was het super lekker!

  7. Kevin says:

    Ik heb deze soep ook geprobeerd en inderdaad hij was super lekker.
    Dankjewel voor het delen van dit recept.

    1. Wat fijn om te horen!

  8. Kevin says:

    Heb hem al een paar keer gemaakt en inderdaad een hele lekkere soep. Het gezin is er dol op en wordt zeker 1 maal in de 2 weken voorbereid.

  9. Marjolein says:

    Welke gezeefde tomaten gebruik je hiervoor? Vind nergens pot of pakje van 800 gram.

    1. Met twee blikken van 400gr of een fles van 1 liter kom je ook een heel eind ;) Ik gebruik meestal Passata van Mutti of Cirio, te koop bij Albert Heijn.

  10. Heerlijke soep!

  11. Frank says:

    Hoi Sabine, hele lekkere soep!

    Ik had er de eerste keer ipv sojasaus 2 eetlepls ketjap manis ingedaan, was ook prima. Vandaag wel sojasaus erbij gedaan en dat laat wel een hele zoute smaak achter. Idee hoe ik dat kan oplossen? Mss wat meer suiker erbij?

    Ik heb er verder snippers waterkastanje bijgedaan, lekker crispy in de soep.

    Dank voor je recept!

    1. Minder sojasaus gebruiken als het te zout voor je is of eventueel sojasaus met minder zout gebruiken. Of inderdaad een eetlepel of twee ketjap manis toevoegen als zoete tegenhanger.

  12. Ton André says:

    Vandaag gemaakt exact volgens recept en ik moet zeggen een heel ‘lekker soepie’, komt heel dicht bij die van de chinees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close