Na het krijgen van twee kindjes krijg ik op Instagram regelmatig de vraag wat mijn favoriete babyproducten zijn maar ook wat nou écht goede tips zijn voor na de bevalling. Eén tip die ik sowieso aan iedere zwangere meegeef: zorg ervoor dat je vriezer vol ligt met maaltijden voor in de kraamweek. Als je ergens geen zin en/of tijd voor hebt in de kraamweek dan is het wel koken. En geloof mij: ook partnerlief heeft er geen puf voor. Om te voorkomen dat je leeft op uitsluitend beschuit met muisjes of Thuisbezorgd is het echt aan te raden om tijdens je zwangerschapsverlof af en toe wat extra’s te koken om dit in te vriezen. Dit kan vrij moeiteloos door van je avondeten gewoon net iets meer te koken maar als je er de tijd en zin voor hebt kun je natuurlijk ook overdag vast wat mealpreppen. Maar de hamvraag: wát kook je dan ter voorbereiding op de kraamweek? In het artikel van vandaag zet ik graag mijn 20 favoriete recepten om in te vriezen ter voorbereiding op de kraamweek voor je op een rij.
Voor alle recepten geldt: kook pasta, rijst en aardappelen waar mogelijk vers en dus pas in de kraamweek terwijl je de rest van het gerecht opwarmt. Haal bij voorkeur alle maaltijden een dag van tevoren uit de vriezer en laat ze ontdooien in de koelkast. Opwarmen kan in de magnetron als je het helemaal makkelijk wilt hebben of gewoon in een pannetje op de kookplaat.
1. Kipfilet met groenten in mosterdroomsaus
2. Surinaamse nasi
Dit gerecht maak je uiteraard al wel helemaal klaar. De rijst smaakt nog prima wanneer je deze opwarmt. Mocht de nasi wat droog zijn geworden, voeg dan een scheutje olie of ketjap toe tijdens het opwarmen.
3. Satéschotel met sperziebonen en gehakt
4. Pinda-kokoscurry met gamba’s
5. Broccoli-pannetje met kip en champignons
6. Gestoofde rendangballetjes in kokosmelk
7. Kip chimichanga’s
Vries de chimichanga’s ongebakken in zodat je ze na het ontdooien alleen nog hoeft af te bakken in de oven.
8. Zoetzure kip met mango en ananas
9. Zelfgemaakte diepvriespizza’s
10. Pittige Thaise pindasoep
11. Ovenschotel met kippendijen en balsamico-champignons
12. Chilimacaroni uit de slowcooker
Mocht je merken dat de macaroni wat droog wordt wanneer je deze opwarmt, voeg dan wat tomatenblokjes aan het gerecht toe, een eetlepel olie of eet de macaroni met ketchup.
13. Spaghetti-taart
14. Gumbo van worst en kip
15. Marokkaanse groentestoof
16. Zonder pakjes: Roerbakmie
17. Varkens fricassee
18. Tomaten-linzensoep
19. Mexicaanse wraptaart
20. Zoete aardappelcurry met citroengras
Bewaar deze recepten op Pinterest!
Nooit meer verlegen zitten om recepten die je kunt invriezen? Bewaar onderstaande foto dan op een van jouw Pinterestborden zodat je dit artikel altijd kunt terugvinden!
Hi!
Super, deze lijst! Ik zou graag hier eea van maken (zoals de wraptaart, hmmm!) maar ben niet zo bedreven in mealprepping en dus een vraag: wanneer je de gerechten prept, maak je ze eerst dan helemaal (dus in geval van de wraptaart, incl ovenbereiding), dan afkoelen in de in vriezer? Of is er een ander moment wanneer je het gaat in vriezer? En hoelang zijn gerechten gemiddeld houdbaar in de vriezer?
Dankjewel alvast!
Liefs, Annelies
Hoi Annelies, je maakt de gerechten inderdaad helemaal klaar. Eerst laat je ze afkoelen en daarna vries je ze in. In de vriezer zijn de maaltijden dan zo’n 3 maanden houdbaar.
Life saver!! Dit ga ik zeker doen in mijn verlof.